Per cuinar no calen excuses…però ajuden! i què millor que un aniversari, oi?
A casa fa temps que regalo el dinar o sopar del dia en qüestió a mode elaboració pròpia….i ahir, el Roc que feia ja catorze anys es va despenjar amb un “fes-me un wok”! 
Després de fer un breu aclariment de conceptes ja que el wok en sí, és un estri de cuina oriental i es pot fer servir per a molts tipus de receptes (és com si diguéssim “fes-me un a paella”…hauriem d’aclarir de què o fins i tot si fideuada o d’arròs) ens vam entendre de seguida quan va aparèixer la paraula “noodle”. 

Coneixent les preferències de l’amfitrió vaig decidir jo mateix els ingredients en base a una recepta de la cuina de sempre però tunejada.

Vaig fer servir: un paquet de mig quilo de noodles mitjans, mitja ceba, 200gr de mongeta rodona, una pastanaga, dos carabassons, dos pits de pollastre, 200gr de gambes cuites pelades, canyella en pols, salsa soja, salsa teriyaki, pebre negre, sal, oli oliva, aigua, dos bitxos

Per a fer aquest plat cal tenir en compte que el wok cal treballar-lo a foc fort i amb una cocció ràpida, per tant cal sacsejar sovint l’estri i donar moviment als ingredients. Dit això, en primer lloc posem un parell de litres d’aigua amb sal a bullir i tallem les verdures a tires (les mongetes no cal), tallem el pit de pollastre a daus o tires i el coem al wok ben calent i amb un raig d’oli. Quan ja comença a estar llest afegim una cullerada de soja, deixem que redueixi i separem. Al mateix wok afegim les verdures i les deixem ben marcades juntament amb una bona cullerada de salsa teriyaki i els dos bitxos. Com que l’aigua ja us deurà bullir, aboquem els noodles i els deixem coure entre 4 i 6 minuts en funció del gruix que tinguin. Quan la verdura comenci a estar llesta afegim el pollastre i baixem el foc per a que es barregin els gustos. Quan els noodles estiguin llestos, els afegiu al wok reservant l’aigua. Ho barregeu ben barrejat, afegiu les gambes i un o dos gots de l’aigua de bullir-los juntament amb una nova cullerada de cada salsa. No pareu de sacsejar i remenar…i llestos
Amb aquesta recepta en van sortir sis plats ben macos!

Si voleu agafar llagostins frescos molt millor però els marqueu abans del pollastre, els peleu i els reserveu per a afegir-los al final. 

També podeu variar les verdures i posar-es al gust (puntes d’espàrrec, broquil/coliflor, porro, penques de bleda o espinacs…). Com ja ve sent habitual, en la fase “del tallar” van aparèixer els petits grans xefs de casa aportant el seu particular toc de veure la cuina…un plaer veure com van guanyant territori.

Com que teniem un Jean Leon que ens van regalar al CreaTast de la DO Penedès vam creure que era un moment ideal per a obrir-lo i brindar a la salut del granduión de casa…Gràcies Laia i felicitats de nou Roc!!!