Després d’una cadena de correus interminables i un ball de dates trepidant, finalment vam trobar-nos la jovenalla de la família. Dic jovenalla per eliminació ja que tot eren cosins i afegits…
Vam decidir fer un “joposo” i un cop més, vaig fer servir al personal de conillets díndies.
Com sempre, ho vaig tunejar per a adaptar-ho al que corria per la nevera i al que vaig trobar a les botigues de torn.
Per les boles de formatge vaig fer servir:
250gr de formatge cremós d’untar, formatge de cabra en rulo, melmelada de mores, ametlles i bastonets
En primer lloc, barregem el formatge d’untar amb el formatge de cabra esmicolant-ho bé amb les mans fins a aconseguir una textura homogènia i sense grumolls. Afegir la melmelada de mores al gust (aneu-ho provant fins a trobar el vostre punt) i un cop ben barrejat, ho deixem reposar a la nevera per a que torni a agafar consistència.
Triturem les ametlles i passada una horeta traiem el formatge de la nevera i amb les mans, a modo pastetes del sorral, anem donant forma a les boles a la vegada que les arrebossem amb l’ametlla. Primer us poseu un grapat d’ametlla en pols a una ma i amb l’altre, agafeu un mica de formatge. Amb les dues mans aneu donant forma de boleta mentre aneu afegint ametlla. Sembla una pringada però quan en portes dues, les demés surten soles!
És recomanable fer boles més aviat petites perquè pot ser una mica embafador…
Les punxem amb un bastonet tipus “broxeta” i servir-ho fred.