De tota la gastronomia del Nepal toca fer un especial incís amb el plat estrella del país i en general de l’Himàlaia. Es tracta del Dal Bhat, un plat a base de llenties (Dal) que degut a la seva textura, es desfan al coure’s convertint-se en una crema i d’arròs (Bhat) cuit sense midó. Acompanya el plat una fina galeta de cigrons o altres llegums (papadum),  una mica d’espinacs amargs, patates cuites amb curri, ceba amb comí, gingebre, cúrcuma i espècies al gust de la cuina…

Es serveix amb una safata (thali) i pots repetir tantes vegades com vulguis, especialment de llenties i arròs! Un vici quan vas afamat per aquestes muntanyes després d’una bona quilometrada amb la motxilla a l’esquena!

 

Els Nepalís ho mengen amb les mans amb un moviment repetitiu amb els dits remenant l’arròs com si ho estiguèssin barrejant compulsivament. Alguns ho acompanyen amb un chile verd cru picant que van mossegant a bocinets. A nosaltres ens posaven cogombre a talls i val a dir que el contrast resultava molt refrescant…

Aquest és el menjar habitual dels Nepalís i el vam trobar a cada dinar i sopar durant la travessa. Un “plat combinat” sense floritures, energètic i gustós que la família Utopic Manaslu no oblidarem mai, especialment l’Adolf i el Dani que se’n van fer un fart!

 

ESP

De toda la gastronomía de Nepal toca hacer un especial incapié con el plato estrella del país y en general del Himalaya. Se trata del Dal Bhat, un plato a base de lentejas (Dal) que debido a su textura, se deshacen al cocerse convirtiéndose en una crema y de arroz (Bhat) cocido sin almidón. Acompaña el plato una fina galleta de garbanzos u otras legumbres (papadum), un poco de espinacas amargas, patatas cocidas con curry, cebolla con comino, jengibre, cúrcuma y especias al gusto de la cocina…

Se sirve con una bandeja (thali) y puedes repetir tantas veces como quieras, especialmente de lentejas y arroz. Un vicio cuando vas hambriento por estas montañas después de una buena kilometrada con la mochila a cuestas!

Los Nepalíes lo comen con las manos con un movimiento repetitivo con los dedos removiendo el arroz como si lo estuvieran mezclando compulsivamente. Algunos lo acompañan con un chile verde crudo picante que van mordiendo a trocitos. A nosotros nos ponían pepino a cachitos y el contraste resultaba muy refrescante…

Esta es la comida habitual de los Nepalís y la encontramos en cada comida y cena durante la travesía. Un “plato combinado” sin florituras, energético y gustoso que la familia Utopic Manaslu no olvidaremos nunca, especialmente Adolf y Dani que se hartaron de comerlo!