Fa uns dies vaig tenir la sort de ser convidat per la DO Penedès a un tast – maridatge de xarel·los en el marc del CreaTast 2016 a l’escola de la Mireia Carbó… Després de les gestions logístiques familiars de rigor, enfilava cap al barri de gràcia amb un somriure d’orella a orella.
Un cop allà la oloreta ja tombava, anàvem bé!!!
La sel·lecció de xarel·los era excepcional i l’explicació d’en Xavier Barba molt amena i distesa. El tast anava de tons més àcids i afruitats a més dolços i melosos, uns més subtils, altres més intensos! No us faré una descripció de cada un perquè ja sabeu que no soc gens partidari dels rànquings…la barreja del moment del dia, el plat i el vostre estat d’ànim converteix en un vi o un altre en més o menys encertat. El que sí que destacaré és que els xarel·los que vam tastar més enllà dels matisos entre ells eren espectaculars.
A més, la Mireia ens havia preparat un parell de cosetes per a complementar els bastonets, formatges i embotits que ens van semblar genials. L’arròs el va fer amb un bon sofregit amb les gambes i el brou que hi va posar va ser una barreja de brou de carn i aigua d’hidratar bolets…això ja ho hem vist per aquí algun altre cop ;-)

Hamburguesa de llagostí amb salsa de cap de llagostí
Arròs mixte de costella i sofregit de gambes
Al cap d’uns dies vam participar a la sessió de tast de tots aquests cellers al Centre Cultural El Born de Barcelona:

 

Vam tastar de tot i parlar amb molts dels cellers representats…la veritat és que entre la poesia dels enòlegs, la passió dels viticultors i l’atenció dels comercials va ser un matí genial d’immersió vinícola
Alguns detalls dels vins que vam estar tastant
A la sortida un xic més contents del normal… Gràcies DO Penedès, gràcies Laia!!!