Tan important com què cuines, és on i amb qui…això diem sempre els que ens omplim la boca amb la dieta mediterrània, oi?. Fa uns dies llegia al diari una sentència de mans de Juan Gérvas, doctor en Medicina “…la dieta mediterránea, no consiste en tomar aceite de oliva a cucharadas, sino en poner un mantel, cubiertos y tener compañía…”.
Això ho van tenir clar de seguida la Su que ens van embolicar a una colla de blocaires a passar una bona estona cuinant i sopant…una molt bona nit de divendres!!!
Jo no havia acabat especialment eufòric la setmana i la convocatòria en divendres va ser difícil de gestionar per qüestions logístiques…us haig de confessar que el cos em demanava perdre’m al sofà però com que la meva religió no em permet desdir-me a l’últim moment de les coses, vaig deixar el sopar a punt per a la família (uns calzonnes amb un artilugi nou que ens vam comprar a la Fira de la Candelera) i vaig enfilar cap a Terrassa.

Tan bon punt vaig creuar el llindar de la porta, tot va fer un tomb! Tot plegat va canviar de dimensió: un espai acollidor, una cuina gran, amics i companys blocaires, menjar… Allò prometia!

Ingredients:

  • Albergínies
  • Sal, pebre
  • 250 ml. de nata líquida per cuinar
  • 100 g. de formatge de cabra en rulo

Recepta:

  • Escalivem les albergínies al forn, a una paella o a la brasa. Les pelem quan estiguin fredes, mai amb aigua! (Si les fem a la brasa ens donarà un toc fumat genial. Podeu aprofitar i escalivar uns grans d’all per a afegir-los…ens donaràn un toc aromàtic i no picaràn!).
  • Un cop pelades, les posem en un recipent per a la batedora amb la nata, la sal, el pebre i triturem fins a que quedi una massa fina. Si teniu sifò i li voleu donar textura encara més esponjosa, recordeu que ha de quedar ben triturat i el sifò ben fred!
  • Emplatem i posem una mica de formatge de cabra a sobre de la mousse
  • Gratinem i servim amb unes torrades

Aquí un tastet del personal treballant per la comunitat: El Xavi, altrament dit “el devorador de panacottes” se les té amb el sable parmesà, la Eva que busca l’entrellat al rulo de cabra, jo que faig veure que cuino quan de fet, només remeno, la Sandra que ens va tenir tots captivats amb el seu confitat, l’Òscar l’únic capaç de treballar un crumble amb la càmera al coll, la Nuni i la Bet fent la tertúlia tot fent les rodanxes de sables, el Jordi, l’ojeador i la Su, ànima de la festa i mestre de cerimònies! (val a dir que la Ivana, la Laura i l’Alba, es van salvar miraculosament de la retratada tot i podrien estar ben be en qualsevol d’aquestes estampes…)

 

Nit de bonrollisme gastroblocaire, de salut i de bons aliments!!!