Els descuits, errors i confusions sovint han donat pas a grans descobertes com la penicil·lina en medicina o el Tatín en la cuina. Lluny de pretensions, fa unes setmanes em va passar una cosa similar. M’explico.
Al taller de cuina que cada dijous fem al Centre Cultural i Cívic de la Federació Obrera vam fer una sessió de cebiches, marinats i tàrtars. Un dels plats havia de ser un cebiche de salmó amb guacamole però un dels participants, va tenir un lleuger lapsus i va aparèixer amb un mango en comptes d’un alvocat!
Lluny d’anar a reemplaçar la fruita en qüestió vam aplicar el mètode popular de la cuina de la sort…si l’atzar ha fet que tinguéssim un mango enlloc d’un alvocat, doncs amb mango i no se’n parla més, tu!
Per tant, m’atreveixo a afirmar que aquest mateix plat el podeu fer amb qualsevol de les dues fruites (les dues alhora no ho he provat i penso que seria un pèl agosarat…si ho proveu, ja m’explicareu…)
Per això l’hem batejat com a guacamole de mango! Val a dir que hi he estat donant voltes perquè segurament, si no duu alvocat no es pot anomenar guacamole. He vist forces receptes de “guacamole amb mango” però fet de mango no! Apa, debat obert…hehehe
Per a fer-lo vam necessitar: 200 gr de ventresca de salmó fresc, 50 gr de Salmó fumat, llima, sal, 2 tomàquets madurs, 5 cogombrets amb vinagre, 1 ceba tendra, 1 mango madur
Oli verge d’oliva.
l’elaboració és ben senzilla: En primer lloc, tallem el salmó fresc a daus petits tot traient les espines i tallem també el salmó fumat i ho barregem amb el suc de mitja llima i una punta de sal. Deixem reposar a la nevera entre mitja hora i tres quarts.
Mentre reposa, traiem la pell i les llavors al tomàquet i el tallem a daus. Tallem els cogombrets a rodanxes petitones i la ceba. Pelem i aixafem el mango fins a aconseguir una textura fina i homogènia (si no és prou madur, ho passem pel passapurés o trituradora). Quan ho tinguem tot a punt, ho barregem amb un bon raig d’oli.
Emplatem col·locant el “guacamole de mango” a sota amb un motlle i el salmó a sobre amb un toc de verd.

No posaria aquesta recepta si realment no trobés que el resultat va ser excepcional, fresc, diferent i en això, vam coincidir tota la colla del taller i com que a més, tenim a la vista el concurs de Monsalmó doncs aquí us la deixo!

Si voleu veure fotos de què fem al taller, aquí les teniu!