Després de l’edició virtual passada, arriba un any més la Fira de la Candelera presencial!
Els dies 4, 5 i 6 als carrers i del 28 al 6 a www.candelera. cat
Aquí tens un resum de tot el que hi pots trobar!
42a Fira de Vins i Caves
A la pl. de la Llibertat podreu degustar vins i caves mitjançant tiquets a un total de 20 expositors.
Els preus dels tiquets degustació son a 9 €/5 tiquets i 27 €/20 tiquets.
Enguany la DO convidada és la Denominació d’Origen Montsant.
Els cellers participants son:
- DO Montsant
- Cellers Maset
- El Celleret de la Marta
- Camí de Sirga vi de l’Ebre
- Cal Teixidor
- Mas Pujadó
- Artesà del Temps
- Witty Wines
- Essència de lluna – Terra Alta
- Vins i Caves Ecològics Can Casals
- Cooperativa de gandesa
- Celler Batea
- Serra de cavalls – Terra Alta
- Finca Parera
- Ambvivalent – Celler de Capçanes
- Ros Marina Viticultors
- vinoteca mésquevi
- Vins i Caves Cuscó Berga
- Celler Can Pereclara
Tastets Gastronòmics
A la pl. de Catalunya (davant de l’Ajuntament) hi haurà un espai de cuina en directe, on durant el cap de setmana de la Fira es farà divulgació de projectes gastronòmics i demostracions a càrrec de la restauració local.
Programació
Dissabte 5
11 h – Receptes de cuina d’aprofitament
Amb Ada Parellada
12.30 h – Recepta de cuina sense gluten
Amb Bernat Segura de “Cuina Lliure de Gluten”
14.00 h – Receptes de cuina per a pacients oncològics
Amb Xavier Torrado, Montse Millàn i Anna Tresserra del projecte menjardurantelcancer.cat
15.30 h – Receptes amb productes agroecològics de Collserola
Amb Cristina Roig assessora i cuinera del projecte “Alimentem Collserola”
17 h – Receptes de cuina amb les parades del Mercat Municipal
Amb Isabel Garcia i Òscar Romero de Carnisseria Cal David
Diumenge 6
11 h – Receptes de cuina càrdio saludable
Amb Michel Zabalza i Jose Ramón Arroyo del projecte letscardio.com
12.30 h – Cuina de fusió basco-catalana amb coradella
Amb Ismael Alonso del Bar Diana
14.00 h – Croquetes casolanes de coradella
Amb Jordi Pujol de la Croqtona
Alimentació i Restauració
Aquest any amb una mida adaptada i reduïda, centrada al pg. del Terraplè, entre c. de Jacint Verdaguer i el c. del Molí, al pg. del Terraplè, entre c. Rubió i Ors i c. del Dr. Barraquer, hi haurà més de 70 estands i parades d’alimentació.
A la pl. de l’1 d’Octubre de 2017 hi haurà un gran ventall d’oferta gastronòmica amb més de 30 expositors.
Vídeo receptes
Coradella innovadora a càrrec d’en Mirko Colaianni de “Mamma Mia“
Focaccia amb coradella
Esmorzar de traginers a càrrec de Jordi Pujol de “La Croqtona”
Peus de porc amb mongetes del ganxet
Tastos
Del dilluns 31 de gener al diumenge 6 de febrer
Tastos i maridatges a l’Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins
(pl. de la Llibertat)
Programació
Dilluns 31 de 20 a 22 h
-Tast de cerveses guanyadores del Concurs Internacional 2021 del Barcelona Beer Challenge i de cerveses artesanes de proximitat, a càrrec de Beer Festival i la TCAM. Preu de la inscripció: 20 €
Dimarts 1 de 20 a 22 h
-Tast “Maridatge de vins i dels formatges guanyadors al Concurs Lactium: formatges artesans catalans 2021”, a càrrec del Sr. Javier Foz, enòleg i sommelier de Vinalium, i el Sr. Albert Gelabert, responsable del concurs de formatges Lactium. Preu de la inscripció: 25 €
Dimecres 2 de 20 a 22 h
-Tast “Maridatge de vins naturals i maridatge amb productes del Mercat Municipal”, a càrrec d’Ass. Molinenca de Tast. Preu de la inscripció: 25 €
Dijous 3 de 20 a 22 h
-Tast “Sopar dels 12 vins de la Candelera 2022”
Maridatge amb aperitiu, entrant, plats principals, formatge i postres, a càrrec del Sr. Juan Muñoz Ramos, president de l’Acadèmia de Sommeliers, ambaixador de la Fundació Dieta Mediterrània i Màster Sommelier Internacional. Preu de la inscripció: 48 €
Divendres 4 de 20 a 22 h
-Tast “Maridatge de grans espumosos i tòfones”, a càrrec del Sr. Juan Muñoz Ramos, president de l’Acadèmia de Sommeliers, ambaixador de la Fundació Dieta Mediterrània i Màster Sommelier Internacional. Preu de la inscripció: 25 €
Dissabte 5
A les 10h – Concurs de Tast de Vins per Parelles. Preu de la inscripció: 10 € per parella
A les 12h – Lliurament dels premis del Concurs de Tast de Vins per Parelles
A les 13h – Tast de vins de la DO Montsant. Preu inscripció: 10 €
https://www.candelera.cat/gastronomia/tastos-maridatges
Coradella i esmorzars de traginers
A Molins de Rei, la Fira de la candelera està estretament lligada a la coradella i a la inversa.bUn any més podrem trobar aquest plat típic dels àpats de traginers a bars i restaurants de la vila dins dels menús típics dels esmorzars de forquilla.
https://www.candelera.cat/gastronomia/menjar-coradella
Concurs coradella per a restaurants
Aquest any reprenem el concurs de coradella per a restaurants amb les dues categories, tradicional i innovadora i la que millor marida amb el vi que escull la DO Montsant, convidada 2022.
Aquest any els participants han estat:
Coradella tradicional: 8
Coradella innovadora: 7
Els guanyadors de l’edició 2022 son
Premi a la Coradella Tradicional: Les Palmarines – Mercat Municipal
Accèssit: La Croqtona
Premi a la Coradella Innovació: Bar Diana
Coradella que millor marida amb el vi DO Montsant: Vins Orto
Jurat del concurs de coradella per a restaurants:
Ada Parellada – Cuinera i divulgadora
Oscar Ubide – Associació de venedors de La Boqueria
Mingo Morilla – Cuiner
Eduard Gonzalez – Associació de venedors Mercat Municipal
Ma Rosa Asensi – Associació Molins Comerç
Josep Martín – Gremi hostaleria Baix Llobregat
Deixeu un comentari