Després de l’edició virtual passada, arriba un any més la Fira de la Candelera presencial! 

Els dies 4, 5 i 6 als carrers i del 28 al 6 a www.candelera. cat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquí tens un resum de tot el que hi pots trobar!

42a Fira de Vins i Caves

A la pl. de la Llibertat podreu degustar vins i caves mitjançant tiquets a un total de 20 expositors.

Els preus dels tiquets degustació son a 9 €/5 tiquets i 27 €/20 tiquets.

Enguany la DO convidada és la Denominació d’Origen Montsant.

Els cellers participants son:

  • DO Montsant
  • Cellers Maset
  • El Celleret de la Marta
  • Camí de Sirga vi de l’Ebre
  • Cal Teixidor
  • Mas Pujadó
  • Artesà del Temps
  • Witty Wines
  • Essència de lluna – Terra Alta
  • Vins i Caves Ecològics Can Casals
  • Cooperativa de gandesa
  • Celler Batea
  • Serra de cavalls – Terra Alta
  • Finca Parera
  • Ambvivalent – Celler de Capçanes
  • Ros Marina Viticultors
  • vinoteca mésquevi
  • Vins i Caves Cuscó Berga
  • Celler Can Pereclara

 

Tastets Gastronòmics

A la pl. de Catalunya (davant de l’Ajuntament) hi haurà un espai de cuina en directe, on durant el cap de setmana de la Fira es farà divulgació de projectes gastronòmics i demostracions a càrrec de la restauració local.

Programació

Dissabte 5

11 h – Receptes de cuina d’aprofitament
Amb Ada Parellada

12.30 h – Recepta de cuina sense gluten
Amb Bernat Segura de “Cuina Lliure de Gluten”

14.00 h – Receptes de cuina per a pacients oncològics
Amb Xavier Torrado, Montse Millàn i Anna Tresserra del projecte menjardurantelcancer.cat

15.30 h – Receptes amb productes agroecològics de Collserola
Amb Cristina Roig assessora i cuinera del projecte “Alimentem Collserola”

17 h – Receptes de cuina amb les parades del Mercat Municipal
Amb Isabel Garcia i Òscar Romero de Carnisseria Cal David

Diumenge 6

11 h – Receptes de cuina càrdio saludable
Amb Michel Zabalza i Jose Ramón Arroyo del projecte letscardio.com

12.30 h – Cuina de fusió basco-catalana amb coradella
Amb Ismael Alonso del Bar Diana

14.00 h – Croquetes casolanes de coradella
Amb Jordi Pujol de la Croqtona

 

Alimentació i Restauració

Aquest any amb una mida adaptada i reduïda, centrada al pg. del Terraplè, entre c. de Jacint Verdaguer i el c. del Molí, al pg. del Terraplè, entre c. Rubió i Ors i c. del Dr. Barraquer, hi haurà més de 70 estands i parades d’alimentació.

A la pl. de l’1 d’Octubre de 2017 hi haurà un gran ventall d’oferta gastronòmica amb més de 30 expositors.

 

Vídeo receptes

Coradella innovadora a càrrec d’en Mirko Colaianni de “Mamma Mia“

Focaccia amb coradella

https://youtu.be/6j7fA2WmqKk

Esmorzar de traginers a càrrec de Jordi Pujol de “La Croqtona”

Peus de porc amb mongetes del ganxet

https://youtu.be/WhW_JfCBlBE

 

Tastos

Del dilluns 31 de gener al diumenge 6 de febrer

Tastos i maridatges a l’Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins
(pl. de la Llibertat)

Programació

Dilluns 31 de 20 a 22 h
-Tast de cerveses guanyadores del Concurs Internacional 2021 del Barcelona Beer Challenge i de cerveses artesanes de proximitat, a càrrec de Beer Festival i la TCAM. Preu de la inscripció: 20 €

Dimarts 1 de 20 a 22 h
-Tast “Maridatge de vins i dels formatges guanyadors al Concurs Lactium: formatges artesans catalans 2021”, a càrrec del Sr. Javier Foz, enòleg i sommelier de Vinalium, i el Sr. Albert Gelabert, responsable del concurs de formatges Lactium. Preu de la inscripció: 25 €

Dimecres 2 de 20 a 22 h
-Tast “Maridatge de vins naturals i maridatge amb productes del Mercat Municipal”, a càrrec d’Ass. Molinenca de Tast. Preu de la inscripció: 25 €

Dijous 3 de 20 a 22 h
-Tast “Sopar dels 12 vins de la Candelera 2022”
Maridatge amb aperitiu, entrant, plats principals, formatge i postres, a càrrec del Sr. Juan Muñoz Ramos, president de l’Acadèmia de Sommeliers, ambaixador de la Fundació Dieta Mediterrània i Màster Sommelier Internacional. Preu de la inscripció: 48 €

Divendres 4 de 20 a 22 h
-Tast “Maridatge de grans espumosos i tòfones”, a càrrec del Sr. Juan Muñoz Ramos, president de l’Acadèmia de Sommeliers, ambaixador de la Fundació Dieta Mediterrània i Màster Sommelier Internacional. Preu de la inscripció: 25 €

Dissabte 5
A les 10h – Concurs de Tast de Vins per Parelles. Preu de la inscripció: 10 € per parella
A les 12h – Lliurament dels premis del Concurs de Tast de Vins per Parelles
A les 13h – Tast de vins de la DO Montsant. Preu inscripció: 10 €

https://www.candelera.cat/gastronomia/tastos-maridatges

 

Coradella i esmorzars de traginers

A Molins de Rei, la Fira de la candelera està estretament lligada a la coradella i a la inversa.bUn any més podrem trobar aquest plat típic dels àpats de traginers a bars i restaurants de la vila dins dels menús típics dels esmorzars de forquilla.
https://www.candelera.cat/gastronomia/menjar-coradella

Concurs coradella per a restaurants

Aquest any reprenem el concurs de coradella per a restaurants amb les dues categories, tradicional i innovadora i la que millor marida amb el vi que escull la DO Montsant, convidada 2022.

Aquest any els participants han estat:
Coradella tradicional: 8
Coradella innovadora: 7

Els guanyadors de l’edició 2022 son

Premi a la Coradella Tradicional: Les Palmarines – Mercat Municipal

Accèssit: La Croqtona

Premi a la Coradella Innovació: Bar Diana

Coradella que millor marida amb el vi DO Montsant: Vins Orto

 

Jurat del concurs de coradella per a restaurants:

Ada Parellada  – Cuinera i divulgadora

Oscar Ubide – Associació de venedors de La Boqueria

Mingo Morilla – Cuiner

Eduard Gonzalez – Associació  de  venedors Mercat Municipal

Ma Rosa Asensi – Associació Molins Comerç

Josep Martín – Gremi hostaleria Baix Llobregat