Tan important com què cuines, és on i amb qui…això diem sempre els que ens omplim la boca amb la dieta mediterrània, oi?. Fa uns dies llegia al diari una sentència de mans de Juan Gérvas, doctor en Medicina “…la dieta mediterránea, no consiste en tomar aceite de oliva a cucharadas, sino en poner un mantel, cubiertos y tener compañía…”.
 
Això ho van tenir clar de seguida la Su que ens van embolicar a una colla de blocaires a passar una bona estona cuinant i sopant…una molt bona nit de divendres!!!
 
Jo no havia acabat especialment eufòric la setmana i la convocatòria en divendres va ser difícil de gestionar per qüestions logístiques…us haig de confessar que el cos em demanava perdre’m al sofà però com que la meva religió no em permet desdir-me a l’últim moment de les coses, vaig deixar el sopar a punt per a la família (uns calzonnes amb un artilugi nou que ens vam comprar a la Fira de la Candelera) i vaig enfilar cap a Terrassa.
 
Tan bon punt vaig creuar el llindar de la porta, tot va fer un tomb! Tot plegat va canviar de dimensió: un espai acollidor, una cuina gran, amics i companys blocaires, menjar… Allò prometia!

Ingredients:

  • 1/2 beina de vainilla (o 2 cullerades de sure vainillat)
  • 125 g. de sucre blanc (75 g. per la panacota i 50 g. pel crumble)
  • 500 ml de nata per muntar (no líquida per cuinar)
  • 4 fulles de gelatina o agar-agar
  • 2 cullerades de sucre morè
  • 150 g. de fruits vermells
  • 50 g. de farina blanca
  • 50 g. de mantega
  • 50 g. d’ametlla en pols (o qualsevol altre fruit sec al gust)
  • Sal

Recepta:

  • Posem les fulles de gelatina en remull amb aigua freda durant uns 20′
  • En una cassola posem a escalfar la nata, el sucre i la vainilla.
  • Traiem del foc i hi afegim la gelatina hidratada.
  • Remenem i un cop estigui tot ben integrat, ho aboquem als recipients on ho servirem
  • Preparem la compota barrejant els fruits vermells i el sucre moré en una paella o cassola (sense oli) a foc baix
  • Quan estigui ben integrat reservem i deixem refredar.
  • Barregem a parts iguals els 50 g. de sucre i els 50 g. de fruits secs en pols.
  • Afegim els 50 g. de mantega (textura pomada) amassem amb una pala o espàtula fins a aconseguir textura de sorra.
  • Posem a coure al forn duran tuns 10 minuts a 180º (anem traient del forn per a anar remenant amb la pala)
  • Sobre els recipents amb la panacota hi posem la compota i el crumble. Decorem amb una fulla de menta si la tenim
Aquí un tastet del personal treballant per la comunitat: El Xavi, altrament dit “el devorador de panacottes” se les té amb el sable parmesà, la Eva que busca l’entrellat al rulo de cabra, jo que faig veure que cuino quan de fet, només remeno, la Sandra que ens va tenir tots captivats amb el seu confitat, l’Òscar l’únic capaç de treballar un crumble amb la càmera al coll, la Nuni i la Bet fent la tertúlia tot fent les rodanxes de sables, el Jordi, l’ojeador i la Su, ànima de la festa i mestre de cerimònies! (val a dir que la Ivana, la Laura i l’Alba, es van salvar miraculosament de la retratada tot i podrien estar ben be en qualsevol d’aquestes estampes…)

 

 Nit de bonrollisme gastroblocaire, de salut i de bons aliments!!!