Aquest pastís l’he fet en diferents ocasions i sempre ha triomfat!

Val a dir que al no fer servir impulsor químic (llevat blanc de sobre), aquesta funció la fa el llevat de la pròpia cervesa i el bicarbonat. Això ho notareu ja que té un gust peculiar que el fa únic!!!

Aquí va:

Ingredients pel pa de pessic:

250 ml de cervesa: podeu fer servir qualsevol tipus de cervesa al gust però recomano una negra. Jo vaig fer servir una Double Chocolat de Young’s Beer

250 g. de mantega

75 g. de xocolata en pols

400 g. de sucre (blanc o moré)

1 yogurt grec

100 g. de mató

2 ous

1 cullerada petita de vainilla ensucrada

275 gs de farina (si és de reposteria millor però podeu fer servir farina blanca normal)

2 cullerades petites de bicarbonat

Per la cobertura (opcional)

300 g. de formatg d’untar

150 g. de sucre blanc

Potser veureu que en algunes receptes també hi afegeixen nata…personalment penso que no cal, ja és prou greixosa i consistent sense!

Pre escalfem el forn a 250º C.

Aboquem la cervesa en una cassola i afegim la mantega (si l’heu tret de la nevera una horeta abans millor…si està en textura “pomada” es desfarà millor.

Engeguem el foc i anem remenant per a que es desfaci a poc a poc. No ha d’arribar a bullir, millor posar foc mitg.

Posem el cacao en pols i el sucre en un bol.

Quan la mantega i la cervesa estiguin ben integrats, ho aboquem tot al bol, remenem i reservem

En un bol aboquem el iogurt, el mató, els ous i la vainilla ensucrada…

Batem la barreja del bol amb unes varilles fins que quedi una textura fina…

Aboquem la barrega que acabem de batre al bol on tenim la cervesa amb la mantega, el sucre i el cacao en pols…

Afegim la farina amb un tamisador o un colador metàl·lic per a evitar que se’ns facin grumolls….

Incorporem el bicarbonat i remenem suaument…

Posem tota la barreja al motlle que tenim preparat per enfornar. Si no és de silicona és preferible que l’unteu amb mantega i empolvoreu amb farina per a que no s’enganxi.

Enforneu durant 45′ a 180º

Punxem la massa per a comprovar que estigui cuita per dins.

Si està bé, la traiem del forn i ho deixem refredar (preferiblement que la base no toqui al taulell).

Al cap d’unes hores o a l’edemà, ja el podeu desamotllar

Si heu preparat la crema per a la cobertura la serviu per sobre o al costat del pastís. Només cal barrejar el formatge amb el sucre i deixar uns 10′ per a que el sucre quedi ben disolt.

Aquest pastís el vaig fer servir com a base d’una mona de pasqua i li vaig posar cobertura de xocolata…Personalment trobo que guanya moltíssim, especialment pel joc de textures…