Vaig descobrir la cuina Nikkei al novembre del 2017 de mans del Pablo Ortega gravant un dels programes de la segona temporada de Volta i Volta TV.

Aquell “ceviche de corball” estava fet amb uns d’ingredients totalment desconeguts per mi i que van donar peu al Pablo a esplaiar-se sobre la gastronomia nikkei i l’arribada al 1899 dels primers japonesos a perú a bord del Sakura Maru per a treballar a les plantacions de canyes de sucre del nord del país.

Des d’aquells primers 790 mariners fins a l’entrada del Japó a la II Gerrra Mundial al 1941,  prop de 30.000 joves japonesos, principalment d’Okinawa, van arribar al país llatinoamericà aportant un mestissatge que va deixar una forta empremta a la gastronomia del país.

Nikkei fa referència a aquests immigrants i l’anomenada “cuina Nikkei” esdevé cuina amb tècniques japoneses i sabors peruans.

Fa uns dies vaig tenir la oportunitat de gaudir d’aquesta cuina de mans del chef Gustavo Sugay, net d’un d’aquests primers japonesos i que actualment és el cap de cuina a la barra del Restaurant Nikkei 103 del Grup Ceviche.

A tall d’anèctoda, a mitja degustació va aparèixer el Pablo Ortega a fer-nos l’explicació dels plats calents…resulta que en Gustavo i el Pablo treballen plegats als restaurants del grup…Un bon tàndem, sense dubte!

Aquí us deixo detallat tot el que podeu trobar a la nova carta i el que vam tastar.

www.nikkei103.com
info@nikkei103.com

Fb / Tw / Insta: @nikkei103

Aquest és un tastet de la carta que hi podeu trobar dividida en Tiraditos, Uramakis, Nigiris, Especialitats de la barra, Plats calents per compartir i Postres Variats:

Pulpo al olivo: Pop laminat amb salsa d’oliva de Kalamata i cansalada cruixent

Pulpo al olivo: Pop laminat amb salsa d’oliva de Kalamata i cansalada cruixent.

Niwatori: Corball laminat amb chalaquita, ceba japonesa i oli de sèsam calent

Niwatori: Corball laminat amb chalaquita, ceba japonesa i oli de sèsam calent.

Anticuchero: Corball amb llagostí panko (arrebossat japonès de pa), alvocat, mahonesa anticuhera i fils de moniato cruixent

Anticuchero: Corball amb llagostí panko (arrebossat japonès de pa), alvocat, mahonesa anticuhera i fils de moniato cruixent

Sweet chilli tuna tempura: Tonyina picant amb alvocat, ceba japonesa i chutney de pinya

Sweet chilli tuna tempura: Tonyina picant amb alvocat, ceba japonesa i chutney de pinya

Jalea maki: Salmó fumat amb llagostí panko, alvocat, crema de formatge i chicharrón de calamar

Jalea maki: Salmó fumat amb llagostí panko, alvocat, crema de formatge i chicharrón de calamar

Wagyu montadito: Vedella en làmines, ou de guatlla, chalaquita nikkei i togarashi d’ají limo

Wagyu montadito: Vedella en làmines, ou de guatlla, chalaquita nikkei i togarashi d’ají limo

Vieira a la parmesana: Petxina pelegrí amb amb salsa de mantega japonesa i formatge parmesà gratinat

Vieira a la parmesana:  Petxina pelegrí amb amb salsa de mantega japonesa i formatge parmesà gratinat

Taquitos nikkei: Fajitas cruixents amb tàrtar de salmó amb salsa nikkei

Taquitos nikkei: Fajitas cruixents amb tàrtar de salmó amb salsa nikkei

Mollete de carrillera de ternera: Galta de vedella cuita a baixa temperatura amb emulsió de yuzu i salsa d’alvocat

Mollete de carrillera de ternera: Galta de vedella cuita a baixa temperatura  amb emulsió de yuzu i salsa d’alvocat

Mollete de carrillera de ternera: Galta de vedella cuita a baixa temperatura amb emulsió de yuzu i salsa d’alvocat

Chashu: Cansalada de porc glacejada amb moniato cruixent, chalaquita de huacatay i menta

Yakitori Carretillero: Pinxo de secret ibèric amb chimichurri d’ajís

Yakitori Carretillero: Pinxo de secret ibèric amb chimichurri d’ajís

Tiramisú de Té Matcha i Lemon Pie

Tiramisú de Té Matcha i Lemon Pie