A partir del mes de Setembre a Molins de Rei som molts que comencem a connectar alguna neurona post-estival amb la Candelera…deixem passar la Festa Major de St Miquel, la Castanyada, el Festival de Cine de Terror i cada vegada aquella neurona es va activant fins que passades les Festes de Nadal, Cap d’any i Reis la immersió és absoluta!!!

     

En el meu cas el que ocupa tota l’activitat neuronal és la gastronomia que per la Fira omple sales, cuines, carrers, carpes i places…

Aquesta serà la 169 edició que de forma totalment ininterrompuda es celebra la Fira que porta implícita la 40a Fira de Vins i Caves.

Per a fer-vos-ho fàcil, us passo una cronologia de tot el que podeu trobar amb la informació pràctica:

Dimarts 21 de gener, a les 19 h al Mercat Municipal:
SESSIÓ DE CUINA EN DIRECTE SOBRE CORADELLA INNOVADORA Inscripcions al 936800370 / activitatsmercats@molinsderei.cat

Dijous 23 de gener, a les 19h al Mercat Municipal:
SESSIÓ DE CUINA EN DIRECTE SOBRE ELS ESMORZARS DE TRAGINERS Inscripcions 936800370 / activitatsmercats@molinsderei.cat

Dissabte 25 de gener a les 10:45 h al Mercat Municipal:
SESSSIÓ DE CUINA EN DIRECTE PER A PREMSA I MITJANS

Dissabte 25 de gener a les 13 h a la Sala Gòtica:
PRESENTACIÓ DE LES NOVETATS GASTRONÒMIQUES DE LA 169a EDICIÓ I ENTREGA DE PREMIS DE LA CORADELLA PER RESTAURANTS I EL MILLOR VI DE LA DO CATALUNYA QUE MILLOR MARIDA AMB LA CORADELLA GUANYADORA

Dilluns 27 de gener, de 20 a 22 h a la Sala Gòtica:
TAST DE CERVESES ARTESANES DEL BARCELONA BEER CHALLENGE 19 Inscripcions

Dimarts 28 de gener, de 20 a 22 h a la Sala Gòtica:
TAST MARIDATGE DE VINS I ELS FORMATGES GUANYADORS DEL LACTIUM 19 de Vic Inscripcions

Dimecres 29 de gener, de 20 a 22 h a la Sala Gòtica:
TAST DEL MAR A LA VINYA: VINS I CORPINNATS MARIDAT AMB OSTRES Inscripcions

Dijous 30 de gener, a les 20 h a la Sala Gòtica:
TAST SOPAR DELS DOTZE VINS (a maridar amb aperitiu, entrant, plats principals, formatge i postres) Inscripcions

Divendres 31 de gener, de 19 a 21 h a la Sala Gòtica:
TAST MARIDATGE DE VERMUTS AMB FOIE, FORMATGES I XOCOLATA Inscripcions

Divendres 31 de gener, 1 i 2 de febrer d’11 h a 23 h a la Pl de la Llibertat:
40 FIRA DE VINS I CAVES

Dissabte 1 i Diumenge 2 de febrer durant tot el dia a la Plaça de l’Ajuntament:
SESSIONS DE CUINA EN DIRECTE AMB PRODUCTE LOCAL I RECEPTES AMB VALOR AFEGIT

Dissabte 1 de febrer, a les 10 h a la Pl de la Llibertat:
XI CONCURS DE TAST DE VINS PER PARELLES Inscripcions 

CUINA EN DIRECTE A LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT
FIRA DE LA CANDELERA 2020
Mostra de productes locals i de cuina saludable.
Receptes compromeses amb els nostres productors i la cuina catalana


Dissabte 1
de febrer, a les 11 h a la Plaça de l’Ajuntament
Cuina amb productes dels parcs naturals de Barcelona
Amb la col·laboració del programa Parc a Taula de la Diputació de Barcelona

Dissabte 1 de febrer, a les 12.15 h a la Plaça de l’Ajuntament
Receptes: púding de bròquil i parmesà / humus lleuger de tres colors
Cuina per a pacients oncològics: “Què i com menjar durant el càncer”

Cuinera: Amèlia Sarroca, amb el suport d’Anna Tresserra i Raul Zamora, impulsors i coordinadors del projecte
Amb la col·laboració  de la Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i la Universitat de Barcelona (UB)

Dissabte 1 de febrer, a les 13 h a la Pl de la Llibertat:
TAST DE VINS REPRESENTATIUS DE LA DO CATALUNYA Inscripcions

Dissabte 1 de febrer,a les 13.30 h a la Plaça de l’Ajuntament
Recepta:
Ceviche de corball amb llet de tigre de rocoto amb “chicharron” de calçots i allioli d’ají groc
Cuina de fusió de cuina peruana i catalana
Cuiner: Pablo Ortega
Amb la col·laboració del Restaurant Ceviche 103, de Barcelona

Dissabte 1 de febrer,a les 15.15 h a la Plaça de l’Ajuntament
Recepta: trinxat de coliflor amb salsitxa i botifarró
Cuina amb Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat
Cuinera: Montse Bertran
Amb la col·laboració de producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, Xarxa de Productes de la Terra i Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

Dissabte 1 de febrer,a les 16.30 h a la Plaça de l’Ajuntament 
Receptes: sopa de calçots i carxofa / favada vegetal de mongetes del ganxet, xoriço de llenties i botifarró de trompetes de la mort
Cuina amb productes de proximitat del Baix Llobregat
Cuiner: Albert Mendiola
Amb la col·laboració del Restaurant Marimorena, de Sant Boi de Llobregat del col·lectiu CUBAT, Cuina del Baix Llobregat

Dissabte 1 de febrer, a les 17 h a la Pl de la Llibertat:
TAST D’INICIACIÓ AMB VINS DE LA FIRA DE VINS, Inscripcions

Dissabte 1 de febrer,a les 17.45 h a la Plaça de l’Ajuntament 
Recepta: Menú de la carxofa: tècniques i maneres de gaudir-la
Cuina amb productes de proximitat del Baix Llobregat
Cuiner: Mingo Morilla
Amb la col·laboració del Restaurant Cal Mingo, de Viladecans del col·lectiu CUBAT, Cuina del Baix Llobregat

Dissabte 1 de febrer, a les 19 h a la Pl de la Llibertat:
TAST MARIDATGE GARNATXES VERSUS CARINYENES. VINS NEGRES PER DISFRUTAR, Inscripcions


Diumenge 2 de febrer,a les 11 h a la Plaça de l’Ajuntament 
Receptes:
Bacallà amb carxofes, panses i pinyons / sopa de farigola
Cuina amb productes de proximitat del Baix Llobregat
Cuiner: Manel Armengol
Amb la col·laboració del Restaurant Major 36, de Gavà, del col·lectiu CUBAT, Cuina del Baix Llobregat

Diumenge 2 de febrer, a les 12 h a la Pl de la Llibertat:
ESCAPE ROOM DE LA DO CATALUNYA Inscripcions 

Diumenge 2 de febrer,a les 12.15 h a la Plaça de l’Ajuntament 
Recepta:
carxofes, petxina pelegrí i nyàmera
Cuina amb productes de proximitat del Baix Llobregat
Cuiner: Xavi Llanos
Amb la col·laboració del Restaurant Plats, de Cornellà, del col·lectiu CUBAT, Cuina del Baix Llobregat

Diumenge 2 de febrer,a les 13.30 h a la Plaça de l’Ajuntament 
Receptes: sopa d’ortiga / cassola de músic amb xai i coradella
Cuina amb productes de Collserola
Cuiner: Miquel Farín
Amb la col·laboració del programa Alimentem Collserola i la pagesia del Parc Natural

Diumenge 2 de febrer, a les 13.30 h a la Pl de la Llibertat:
ESCAPE ROOM DE LA DO CATALUNYA Inscripcions 

Diumenge 2 de febrer,a les 15.15 h a la Plaça de l’Ajuntament 
Recepta: cuscús amb verdures
Cuina amb producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat
Cuinera: Montse Bertran
Amb la col·laboració de Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, Xarxa de Productes de la Terra i Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

Diumenge 2 de febrer, a les 16 h a la Pl de la Llibertat:
ESCAPE ROOM DE LA DO CATALUNYA Inscripcions 

Diumenge 2 de febrer,a les 16.30 h a la Plaça de l’Ajuntament
Recepta: colomí rostit amb crema de coliflor, verdures i el seu “parfait”
Cuina gastronòmica amb explicació nutricional
Cuiner: Albert Carbonell
Cuiner especialitzat en Alta Cuina i estudiant de dietètica i nutrició

Diumenge 2 de febrer, a les 17.30 h a la Pl de la Llibertat:
ESCAPE ROOM DE LA DO CATALUNYA Inscripcions 

Diumenge 2 de febrer, a les 19 h a la Pl de la Llibertat:
ESCAPE ROOM DE LA DO CATALUNYA Inscripcions 

I si sou dels curiosos que voleu tastar la coradella consulteu aquí on podeu reservar…sí, sí, reserveu o ni l’ensumareu!!!

Apa…amb això ja teniu la meva agenda de les dues properes setmanes!

Si no ens veiem, bona fira!!!