A casa soc molt fan de cuinar coses que em puguin servir per a diferents àpats i una de les coses que faig sovint és aquest cap de llom macerat.

Em serveix per al cuscus, per a l’arròs, per a entrepans o torrades…a més, procuro que em quedi una bona dosi de suc que queda espectacular!!!

Ens caldrà un cap de llom sencer, quatre alls amb pell i un repoquer de salses: de soja, teriyaki, kimchi, agredolça i lea perrins. Ja us podeu imaginar que podeu fer servir la combinació que vulgueu però aquestes lliguen molt rebé amb la carn.

És tan simple com posar a macerar el cap de llom amb un parell o tres de cullerades soperes de cada salsa. Jo l’he arribat a deixar dos dies…cap problema! Anem girant el tros de carn on parell o tres de cops al dia. Alhora de posar-ho al forn és important que sigui una olla que es pugui tapar. També podem posar una safata tapada amb paper d’alumini tot i que jo prefereixo la cassola…

Ho coem durant 90 minuts entre 100º i 150º afegint un got d’aigua per a que les salses no s’evaporin a la primera de canto o quedin cremades.

Algun cop ho he fet aprofitant l’escalfor de la brasa si estic cuinant altres coses…en qualsevol cas, si teniu un termòmetre de carn podeu ajustar la cocció de la peça sencera, sinò ho talleu i li doneu un cop d’ull. És important que quedi al punt a l’interior de la peça…un punt rosadet, vaja!

El caldo que genera és imprescindible servir-lo amb el tall i si el serviu amb torrades poseu-ne un rajolí al pa…

Si el voleu filatejar espereu que estigui fred, si el boleu a trossos i esmicolat, aprofiteu quan està calent i ja veureu que se us desfarà només mirar-lo…

Mola no?