El 15, 16 i 17 de març arriba la 8a edició del Barcelona Beer Festival (BBF), el festival de cervesa artesana més important del sud d’Europa i tindrà lloc a la Farga de l’Hospitalet!!!.

Amb pocs anys, aquest esdeveniment s’ha anat consolidant amb un creixement espectacular al 2018 amb amb una assistència de 33.000 persones i 1.500 professionals acreditats…Oju, poca broma!

Així doncs, tenim a tocar la cita anual de referència en el món de la cervesa artesana.

Quatre números per a que us feu una idea de l’abast de d’aquesta edició 2019: 120 sortidors, 646 cerveses artesanes diferents, 314 cer­veseres son el detonant d’un conglomerat de curiositats, rareses, cerveses inèdites, col·labo­racions amb grans cerveseres i altres festivals.

Una trobada que es converteix en el paradís pels amants del llú­pol però també d’aquells que volen descobrir-ne més sobre aquest món. Una cita multidisciplinar amb espai també per professionals (BBFPro, Challenge), els aficionats a la gastronomia, activitats i música per a tots els públics

INFORMACIÓ PRÀCTICA

El festival funciona amb got i moneda [Huxleys] propis que es po­dran adquirir als punts de venta. Només es servirà en el got del festival i només es cobrarà amb les monedes del festival.

Preu: Les entrades generals pel festival es poden comprar a les guixetes del mateix recinte o a través de la web (http://barcelonabeerfes­tival.com/). L’abonament (10€) permet l’entrada els tres dies, i les entrades de dia (8€ a taquilla i 7€ anticipades ) són entrades ex­clusives pel dia escollit. Totes les entrades generals (abonament i entrada de dia) inclouen el got, la guia en paper i les 2 primeres fitxes. Cada fitxa val 1€ i les cerveses valen 2, 3 i molt puntualment 4 fitxes.

L’entrada BBF Experience (50€) inclou 20 fitxes per degustacions, entrada preferent, prioritat en la reserva d’activitats, copa especial de l’edició 2019, bossa de tela del festival i samarreta oficial del l’edició d’enguany.

Horaris:

  • Divendres 16 de març: de 11h a 23h.
  • Dissabte 17 de març: de 11h a 23h.
  • Diumenge 18 de març: de 11h a 21h.

Beer Informers: Al llarg del recinte trobaràs un conjunt de voluntaris degudament identificats que estan desitjosos d’explicar com funciona el festival, què és la cervesa artesana i fer recomanacions de què tastar segons els gustos i preferències.

La Guia: Editen com cada any un guia en paper perquè ningú es perdi cap detall. Gairebé 100 pàgines a color a on trobar el funcionament del festival, articles sobre el món de la cervesa artesana, ressenyes de les cerveses presents. També es fa entrega d’un mapa amb bars i botigues a on cada dia es té cura de la cervesa artesana.

La filo­sofia del festival resideix en el coneixement i l’intercanvi, mostrant el que es fa aquí i fora. Una gran pissarra i els tocs de campana se­ran els indicadors de l’actualitat dels sortidors.

Els companys de la organització ens destaquen cinc cerveses d’entre totes les que podeu degustar:

ZULOGAARDEN, Sang de Gossa 10 aniversari: És una de les que em fa més il·lusió ja que és una cervesera de Molins de Rei i ceelebren el 10è aniversari d’aquesta cervesa deforestant Yakima Valley. Al BBF s’hi presenta l’edició commemorativa. MOLTES FELICITATS!!!

AS CERVESA ARTESANA, IPA Komodin: Groc pàl·lid, cos lleuger i aromes afruitades pròpies del llúpol Mo­saic, afegit durant el dryhopping. La primera sense alcohol (menys de 1% ja s’hi considera) artesana a Catalunya.

LAUGAR BREWERY, Aupa Tovarisch Porto BA: Notes de cafè, regalèssia, xocolata i fruita madura conformen la seva complexitat de matisos en cada glop. Cervesa negra, densa, envellida en botes… representa un estil de cerveses molt caracte­rístic.

HITACHINO NEST, Red Rice: L’exotisme d’una criança amb un arròs vermell especial que havia estat cultivat a Japó a l’antiguitat.

IL BIRRIFICIO DI CAGLIARI, Figu Morisca: La cervesera va optar per posar tot el seu caràcter en aquesta cer­vesa mitjançant l’ús d’una fruita típica sarda: la figu morisca de Sar­denya. Les seves notes afruitades la fan fresca i delicada, cosa que la converteix en una cervesa ben arrodonida. Guanyadora del Cha­llenge 2018 a la millor cervesera.

De les cerveseres amb sortidor fixe -dues barres que serveixen di­verses cerveses de les mateixes cerveseres durant tot el festival- destaquen: ARRIACA – Arriaca Mango Rye IPL, CERVESA DEL MONTSENY – Mala Vida Brandy, CERVESA ESPIGA – Most2 , LA PIRATA BREWING – Viakrucis, TOPPLING GOLIATH – Pompeli.

Com a novetat d’enguany, i amb l’objectiu de difondre la cultura cervesera des d’un prisma pedagògic, s’han dividit les 650 cerveses del festival en 7 grans famílies. Aquestes 7 famílies estaran presents al festival mitjançant un codi de colors en cartelleria i explicacions de què és cada categoria. També hi haurà un stand específic per a cervesa sense gluten i sense alcohol per tal que tothom pugui gau­dir de l’experiència cervesera del festival. Aquí us deixo amb el detall de cada família:

El BBF sempre ha apostat per produir cerveses úniques i irrepeti­bles que només es podran tastar i gaudir durant el Festival 2019. No us les perdeu!!!

Cervesa Solidària: per segon any, el BBF du a terme una acció de responsabilitat social amb el seu entorn, en aquest cas, el cerveser. “Conquistando escalones” és una associació centrada en donar a conèixer una malaltia rara, Distròfia Muscular de Cintures 1F, i bus­car fons per investigar-la. Cada any, l’equip del BBF va a Ales Agu­llons a realitzar una cervesa batejada Hops&Hopes, els beneficis de la qual aniran enguany a aquesta associació.

Cervesa de L’Hospitalet – cervesa Osados: la ciutat de L’Hospitale­t és alegre, emprenedora, dinàmica i, també atrevida. Al BBF volen posar-ho en valor, per això ho fan amb una cervesa nascuda de voler mostrar la ciutat amb valentia. Elaborada a la cerveseria local Tibidabo, es podrà provar en exclusiva per primera vegada al BBF.

Les col•laboracions amb grans cerveseres apropen dos mons que fa uns anys hagués sem¬blat impossible i que presenten excel•lents cerveses, algunes exclusivament fetes pel BBF.
PILSNER URQELL: Història viva de la cervesa, la ciutat txeca de Pi¬lsen dóna nom a l’estil cerveser més consumit avui en dia. Poder tastar una versió clàssica, sense pasteuritzar, directe de fàbrica… no té preu.
MORITZ: La cervesera barcelonina torna a participar en el BBF por¬tant la nova creació del seu projecte Beer Lab. Cerveses fetes a la fàbrica de la Ronda Sant Antoni en un equip petit de 1000 l. de for¬ma artesana que es poden tastar al mateix bar-restaurant i un cop l’any al BBF. Enguany presenten una veritable sorpresa amb molt de vincle amb la ciutat, i fins aquí podem llegir… sorprendrà!
FOUNDERS BREWING CO: Des de Grand Rapids, Míchigan, Foun¬ders elabora cerveses tan genuïnes com la seva pròpia història. Han convertit en clàssiques cerveses com All Day IPA o Dirty Bastard.
NÓMADA: Els de Sabadell porten la seva Naturepils al BBF. En la senzillesa rau la grandesa d’aquesta recepta. El macerat en decoc¬cions ens permet obtenir un sabor ple i amb cos. Pa i flors! També podrem degustar altres cerveses com la Raw Carrot o la Petrolaco.
LA VIRGEN: La cervesera de Madrid que es defineix com a afortu¬nada de poder fer una cosa que els agrada, transmetent il•lusió pel que fan. Honestedat. Respecte. Cultura cervesera.
BREWDOG: Cervesera independent escocesa nascuda a Ellon (Aber¬deenshire) amb presència mundial. La seva cervesa insígnia (Punk IPA) és probablement la icona més reconeixible del sector craft.
DE BASSUS: Cerveseria – Brewpub – restaurant situat a Orihuela (Alacant) especialitzat en cerveses de tradició alemanya. Helles, Kó¬lsch, Lager, Weizen, Dunkel… sense filtrar ni pasteuritzar.

El BBF sempre ha cregut en la unió d’esforços i per això tenen ben travades col·laboracions internacionals:

BIG CRAFT DAY MOSCU (Rússia): Big Craft Day va ser fundat l’any 2015 pels propietaris de 3 cervese­ries: Velka Morava, One Tone i Stamm Beer amb la finalitat d’unir totes les cerveseries independents en un mateix punt. Des de lla­vors, el festival s’ha convertit en el principal esdeveniment de cer­vesa artesanal i uneix, no només les cerveseries russes, sinó també cerveseries de tot el món.

BIÉRES ET SAVEURS (Quebec): El festival insígnia de la cervesa artesana a Quebec! Quebec té ofi­cialment més de 160 cerveseries artesanes funcionant i algunes dotzenes més a l’espera dels permisos. El moviment de cervesa ar­tesana va començar molt tímid, cap a mitjans dels 80, amb pioners com McAuslan o Cheval Blanc. Actualment, ja és una tendència consolidada.

CRAFT BEER PERKELE (Finlàndia): Estem molt contents de repetir col·laboració amb els nostres amics de Finlàndia. Hi ha alguna cosa millor que una gran cervesa elabo­rada per gent gran? Són un grup de cerveseries independents. Les seves cerveses exposen sabors exòtics i frescos del nord desert.

POLISH CRAFT BREWERIES (Polònia): A l’estand polonès s’hi podrá tastar una exhaustiva selecció de la millor escena de cervesa artesanal a Polònia. No us perdeu la cer­vesaria Kamila!

COSTA RICA BREWERS 7 PROCOMER (Costa Rica): Costa Rica Brewers és un consorci d’exportació de begudes fermen­tades que neix de l’aliança entre l’Associació de Cervecers Artesanals de Costa Rica i la Promotora de Comercio Exterior Costarricense. El Consorci està compost per cervecers artesanals independients i un productor d’hidromel que té diversos galardons internacionals pels seus productes.

Sense oblidar el panorama cerveser català, és clar! GECAN (Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural): Sempre presents i a prop del BBF, els elaboradors de cervesa artesa­na catalans aquest any tindran espai propi per presentar 24 cerve­ses de les seves microcerveseres associades. Seran quatre sortidors amb torns de 2 hores a l’espai més gran que haurà tingut la cervesa catalana en els sis anys d’història de BBF. Els dos primers objectius que vol aconseguir el GECAN son el reconeixement legal de la cer­vesa artesana i l’adequació dels impostos especials d’alcohol a les normatives europees respecte a les microcerveceries.

Per a que gaudiu dels tres dies de BBF hi ha programades un conjunt d’activitats i serveis que faran del cap de setmana una experiència única en molts sentits! La cultura cervesera s’expressa en diferents àmbits i fer un entorn lúdic i alhora formatiu forma part de l’ADN del fes­tival…que entre birra i birra no se t’escapin!!!

Arte en Lata: Patrocinada per Ball (fabricant de llaunes) es basa en el graffiti per crear art efímer. Serà un mural que faci de fons on la gent podrà combinar llaunes de cervesa dibuixades prèviament amb lletres perquè facin les seves combinacions.

Cornhole: El cornhole és un esport / joc molt de moda a les cerve­seres americanes. Gairebé totes en tenen un al seu taproom i hi ha competicions entre elles. Al BBF farem un camp de Cornhole en què el públic podrà provar-lo i divertir-se i, a més a més, farem la pri­mera competició entre cerveseres que competiran a la “CornHole BBF-Cup” patrocinada per PolyKeg (fabricant de barrils d’un sol ús).

Homebrewing: Un racó on veure com es pot fer cervesa a casa, conèixer els processos, tocar els ingredients. Un espai amb aspira­ció pedagògica i que faci participar el públic interessat.

Espai infantil: una zona exclusiva per tal que els més petits gaudei­xin d’una zona de joc supervisada per un equip d’educadors amb ganes de passar-ho bé des d’un punt de vista formatiu.

PizarraCall: simularan la pissarra gegant a un tamany més reduït per tal que tothom hi pugui pujar i fer-se fotos.

The Cellar: una barra on demanar cervesa a copes. Es serviran cerveses exclusives en ampolla que normalment queden fora de l’abast per preu de l’ampolla completa, es podran degustar en pe­tites degustacions. Només per a usuaris professionals i entrades BBF-Experience.

Cicerone: Vocabulari Estils: El BBF uneix forces novament amb el Cicerone® Certification Program, que forma i certifica aficionats i professionals de la cervesa per la millora de l’experiència del con­sumidor. En aquesta sessió es farà una presentació sobre els princi­pals estils de cervesa i el seu vocabulari, per aprendre a parlar sobre cada cervesa amb el llenguatge adequat i amb propietat. Es servirà un petit tast de cervesa, cortesia del BBF.

GECAN, fites 2018/2019: El Gremi d’Elaboradors de Cervesa Arte­sana i Natural (GECAN) prepara un acte obert a tothom en què pre­senten les principals fites assolides fruit de la seva acció durant el darrer any: proposta de modificació de la Llei d’Impostos Especials (Arola i Comissió d’Impostos Especials), la Guia de Bones Pràctiques de la Cervesera Artesana (Anna Hereu i Kike Hernández) i l’estudi Estat de la Cervesa Artesana a Catalunya 2018 (Judit Càrtex i Mikel Rius).

Ho fermentarem tot!: En el món de la cervesa, la cosa va de fer­mentació, però què en sabem d’aquest procés químic? En aquesta activitat, en Jordi Coromines (xef i propietari del restaurant l’Hor­ta de Tavertet, i nominat a cuiner de l’any 2018) i en Pol Torrent (bioquímic i col·laborador del restaurant) ens endinsaran en una introducció teòrico-pràctica a la fermentació de vegetals, i podrem fer un petit tast.

Live-tasting: cerveseres catalanes: Activitat en format Live-Tasting rotatiu per conèixer de prop a 4 cerveseres catalanes que comp­tem entre les nostres preferides, per projecte i per qualitat: Cerve­sa Montseny, Guineu, La Pirata i Edge Brewing. Durant 1 hora, es degusten 8 cerveses diferents, 2 de cada un dels cervesers col·la­boradors. Els participants poden fer ús de les xarxes socials per transmetre les seves sensacions amb les cerveses, i les impressions intercanviades amb els brewers.

El Racó d’en Cesc: 8 anys de Festival, i 8 anys comptant amb El Racó d’en Cesc, el restaurant de l’Eixample que engrandeix la seva oferta culinària amb una gran oferta cervesera. El sommelier Edgar Rodríguez i el xef Toni Romero ens preparen una completa sessió en format de showcooking per presentar-nos un any més el bo i millor de la seva cuina, sempre en conjunció amb la cervesa.

Parades gastronòmiques: Coco Vail (pollastre amb múltiple salses), La Rovira (esntrepans de pa de pagès), The Big Whim (hamburgueses), Chivou’s (pulled pork i tequeños), Mosquito (cuina asiàtica), Nomand café (Cafè artesà)

La marching band Boozan Dukes: Des d’algun lloc entre Barcelona i Nova Orleans, espectres apare­guts dels anys 40, els Boozan Dukes vénen a predicar, celebrar, i festejar sobre ritmes vudú blues, stomp crioll, swing i calypso.

Col·lectiu de DJ’s de Say it Loud: Música punxada per a animar el cap de setmana.

Date una huerta: (espectacle familiar de circ) Pretenem fomentar la relació entre les persones i la natura, cons­cienciar sobre l’ecològic i el transgè¬nic, amb una mirada cap a les possibilitats de cada persona per plantar una llavor, emmarcat tot això en un espectacle fresc i saludable.

Mutan Monkey Beeruments (Instalació efímera músico-cervesera): Instruments sonors poc comuns i d’alta qualitat, apostant pel tre­ball fet a mà i amb afecte des de qualsevol part de l’univers. És un Laboratori Sonor i creatiu on es vol construir, aprendre, compartir i experimentar la síntesi sonora. Per al BBF ha pre¬parat una ins­tal·lació sonora on l’eix vertebrador sigui la cervesa.

BFF-PRO: Aquest espai ha experimentat un creixement exponencial, passant dels 5 expositors el 2015 a les 35 empreses que participaran a l’edi­ció del BBF 2019 per presentar les seves novetats i oferir xerrades i conferències. També hi tindran lloc activitats de networking i tro­bades professionals entre els més de 1.500 assistents del sector cerveser local i internacional acreditats per a aquesta edició.

Barcelona Beer Challenge (BBC): En el marc del Barcelona Beer Festival 2019 es donarà a conèixer el guanyador del darrer Barcelona Beer Challenge, la competició d’abast internacional organitzada anualment pel BBF, en què hi han participat 218 cerveseres i un total de 1.112 cerveses diferents. El jurat està format per 50 jutges acreditats amb la certificació BJCP i per reconeguts sommeliers titulats tant nacionals com internacio­nals.

El darrer dia del BBF se celebrarà la gala de lliurament i es coneixerà quina és la millor cervesa en tres categories: premis a les millors cerveses per estils, premi a la millor cervesera i premi a la millor cervesera novell.

BFF-OFF: El Barcelona Beer Festival fa que, durant tota la setmana, la ciutat s’inundi d’activitats relacionades amb el sector de la cervesa ar­tesana amb el BBF OFF, en què nombrosos locals cervesers de la ciutat i d’arreu de Catalunya dediquen una programació i activitats especials a la cervesa artesana.

Els milers de ciutadans, visitants i professionals que es congreguen a la ciutat durant la setmana del BBF OFF poden assistir a un progra­ma que inclou tasts, debats, conferències o sopars amb maridatge, entre d’altres.

El BBF disposa d’una àrea professional on podreu trobar:

Lightweight Containers Bv, Keykeg, Unikeg. Lightweight Containers és el creador de KeyKeg i Unikeg, líder mundial al mercat d’enva­sos d’un sol ús per cevesa, vi, kombucha i altres begudes. La nostra empresa ofereix una varietat de barrils, disponibles en 10, 20 i 30 litres. Els barrils ja estan fets de material reciclat i són els únics que s’ajusten a un model d’economia circular. Juntament amb OneCir­cle, iniciativa de Lighweight Containers, recolectem, classifiquen i processem KeyKegs per a ser reutilitzats com a matèria prima per a nous Keykegs.

Agronet Brewing. AgronetBrewing, empresa especialitzada en cer­veseries, ofereix el millor servei, assessorament i atenció al client per a facilitar la labor de les empreses del sector, oferint les millors marques, així com un ampli catàleg de productes per a cobrir totes les necessitats que requereixen la fabricació de cervesa de qualitat.

Maltas Cerveceros. Maltas Cerveceros dedicada a la comercialitza­ció d’una gamma molt àmplia d’ingredients enfocats a la producció de cervesa artesana. Destacant els grans de diferents cereals mal­tejats de la nostra representada en exclusiva per a Espanya i Por­tugal, Bindewald, llúpols, llevats i altres ingredients. Aposten per la qualitat i la traçabilitat des del seu cultiu fins la micro-cerveseria amb l’ajuda de Bindewald i els seus més de 100 anys d’experiència.

Impianti Toscana Inox S.R.L. Dissenyen, fabriquen i instal·len sales de cocció d’acer inoxidable. Compten amb més de 10 anys d’experiència.

Hopsteiner España S.A. Des de 1945 comercialitzem la pràctica to­talitat del llúpol que es cultiva en el nostre país. El 100% del llúpol és d’origen espanyol i es processa a les modernes instal·lacions que l’empresa posseeix a Villanueva de Carrizo (León). Abastir de qual­sevol varietat de llúpol i productes de llúpol a tot tipus d’elaborador de cervesa és el principal objectiu de la nostra empresa.

PolyKeg S.r.l. Polykeg s.r.l una empresa italiana amb una sucursal al Regne Unit i una unitat de producció en auge a Espanya, s’espe­cialitza en la produccióde grans ampolles de PET d’un sol ús per a diferents aplicacions en el sector de begudes artesanes.

Ricardo Molina. Molina for Brewers son el millor aliat del cerveser en el desenvolupament de nous productes, proposant les millors marques de matèries primeres d’especialitat per a la elaboració de les millors cerveses, alhora que ofereixen un esmerçat servei i aten­ció. La nostra activitat és centra a nivell d’Iberia, on col·laborem amb empreses líders en les seves categories de productes com són: Weyermann, Fermentis, Charles Faram, Biolupulus ,TNS, Ashland, Dupont.

Landaluce. Landaluce és una empresa familiar fundada l’any 1948. Amb referències en més de 70 països i treballant per a les més im­portants cerveseries disposa de la millor tecnologia pel sector de les cerveseries artesanes. A més de sales de Cocció o tancs de fer­mentació, Landaluce ha desenvolupat productes específicament pel món craft tals com filtres premsa, lupuladors, propagadors, etc que permeten aplicar les tecnologies més modernes en la fabrica­ció de cerveses artesanes.

Krones. Krones Krone AG amb seu a Neutraubling (Alemanya) pla­nifica, desenvolupa i fabrica màquines i línies completes per als sec­tors d’enginyeria de processos, tècnica d’ompliment i d’embalatge. La intralogística, la tecnologia de la informació així com la planifi­cació de plantes i la pròpia fabricació de vàlvules complementen el portafoli de productes de l’empresa. La seva experiència i la seva força innovadora així com la connexió i optimització de construc­ció de màquines, perícia en línies, enginyeria de processos, micro­biologia i tecnologia de la informació converteixen l’empresa en un proveïdor líder a nivell mundial d’enginyeria de sistemes integrals. Els seus principals clients són cerveseries i fabricants de begudes, la indústria alimentària, química, farmacèutica i cosmètica.

Thielmann Portinox. THIELMANN PORTINOX ofereix el millor co­neixement en contenidors per a begudes. Comptar amb la garantia de l’acer inoxidable d’alta qualitat per a les begudes de la seva in­dústria, és comptar amb la solució per a la seva distribució amb el màxim retorn de la inversió, a més de ser la més higiènica, fiable, segura i 100% reciclable. Garanteix les propietats organolèptiques del seu producte des de la producció fins al consumidor final.

EasyBräu-Velo. EasyBräu-Velo és una marca dedicada per complet al món de la cervesa. Els nostres sistemes són flexibles i poden adaptar-se a les necessitats específiques de producció de les cer­veseres i microcerveseres. També oferim solucions òptimes per a la pasteurització, rentat i refredament. La nostra gamma de productes inclou: plantes de cervesa artesana amb sales de cocció de 1 a 40 hl: sistemes amb dos o més recipients amb un grau d’automatitza­ció variable, des de semiautomàtic fins completament automatit­zat. Plantes de cervesa amb sales de cocció de 50 a 100 hl: sistemes amb un disseny industrial però extremadament flexible amb un alt grau d’automatització.

Wild Goose Canning – Meheen Manufacturing. Wild Goose Can­ning – Meheen Manufacturing idea, dissenya i fabrica sistemes d’enllaunat i embotellat del més alt nivell per a productors de begu­des artesanals. Cada màquina està construïda segons les especifi­cacions del client per a fer possible i rentable l’envasat i embotellat de primera qualitat. Prioritzant l’artesania de precisió i un servei al client excepcional, les envasadores Wild Goose-Meheen faciliten als productors de begudes artesanals el millor envàs per als seus productes, garantint la qualitat i consistència de cada lot des del depòsit fins la llauna o ampolla.

Amb el creixent interès per les cerveses amb sabors dominats pel llúpol, la protecció UV i un segellat hermètic són essencials per a un sabor fresc. Per això, cada vegada hi ha més fabricants que recorren a les llaunes. Los Bucaneros proporcionen el seu servei mòbil d’en­vasat amb capacitat per omplir gairebé 40 llaunes per minut amb el conegut sistema Wild Goose 250M. L’equip posa sobre la taula la seva experiència en els sectors de la cervesa i el vi, així com el seu amor per la cervesa artesana.

Premi Steve Huxley

Coincidint amb la vuitena edició del BBF, el festival llança el premi “Steve Huxley-Reconeixement a la carrera professional cervese­ra”. Neix amb la voluntat de ser atorgat anualment pel Barcelona Beer Festival (BBF) per tal de guardonar i reconèixer les trajectòries professionals dins el moviment cerveser artesà.

Els principals objectius d’aquest premi són:

-Difondre i posar en valor la cervesa artesana.

-Reconèixer trajectòries professionals plenes de dedicació i passió.

-Mostrar els valors positius de companyerisme, fraternitat, innova­ció i intercanvi de coneixement presents en el sector de la cervesa artesana.

Steve Huxley (Liverpool, 1950 – Barcelona 2015) va ser mestre, di­vulgador, agitador, amic, dinamitzador, inspirador… cerveser. Per a molts és el pare i espurna del sector cerveser artesà del país.

Es va escollir un jurat de cent persones triats per la seva trajectòria professional tractant de donar representativitat a tot el sector in­cloent elaboradors, distribuïdors, hostalers, proveïdors, jutges, pe­riodistes, proveïdors i altres agents del món de la cervesa artesanal.

En primera ronda, qualsevol jutge podia proposar qualsevol perso­na vinculada al sector. Es van recopilar els candidats amb més vots, que van ser finalment Albert Barrachina, Guillem Laporta, Carlos Rodríguez, Boris de Mesones, Salvador Marimon, Montserrat Virgi­li, Andrew Dougall.

Ens veiem el cap de setmana 15, 16 i 17 de març a La Farga de l’Hospitalet i fem uns beures, ok??

Salut!!!