Molts de vosaltres us estareu preguntant què carai ha passat amb la coradella en aquest poble, oi?

Què ha passat???

De cop i volta en sentim a parlar a la premsa, la comencem a trobar als restaurants i bars del poble “fora de temporada”, la veiem la xarcuteria com a embotit i fins i tot, potser algú de fora de Molins de Rei us n’ha fet algun comentari…Poc més que un fenomen gastronòmic!

Esteu bojos!!!

La resposta és tan simple com esbojarrada: una colla de molinencs hem entès que més enllà de si ens agrada o no, és el nostre plat, forma part de la nostra cuina, la nostra identitat i com a tal, l’hem de conèixer, respectar, prestigiar i perquè no…popularitzar!

N’esteu segurs???

No és un plat fàcil, ho tenim clar! Hi ha molta gent que només sentir què porta s’esgarrifa, ho sabem! precisament per tot això, el repte ha estat més engrescador que mai!!! Tenim clar que tothom coneix La Coradella, perquè agrada o perquè no agrada gens però el plat és conegut per la gran majoria de molinencs i és que fa 168 anys que ininterrompudament es serveix al nostre poble i considerem que s’ha guanyat aquest reconeixement per mèrits propis

Difícil de creure…

Com que tot això que dic costa de creure us aportaré només quatre dades pels més incrèduls: La coradella es troba ja ressenyada al Corpus del Patrimoni Culinari Català, una referència en el món gastronòmic. L’apartat web més visitat de www.candelera.cat és on es pot menjar coradella. A dia d’avui, l’embotit el podreu trobar a més de 60 establiments en un total de 20 pobles d’arreu de la geografia catalana. Arran de la campanya organitzada per Ametller Origen, en una setmana van rebre més de tres centes comandes que es van repartir pels seus establiments d’arreu del país…p

Un receptari?

Doncs sí…en la línia del que us he comentat abans, amb il·lusió! fet i pensat per a que us agradi i en pugueu presumir. No hauria estat possible sense la participació i complicitat de diferents restauradors del poble. El trobareu de forma gratuïta el dia del pregó, a la presentació de les novetats gastronòmiques del dissabte 26 a la Sala Gòtica, al Mercat Municipal, als establiments participants i als punts d’informació durant La Candelera.

Perdeu la por i gaudiu-lo!!!

M’aturo als crèdits perquè és imprescindible esmentar la feinada que han fet el Guillem a les fotografies i el Pemi a la maquetació…la seva implicació ha estat clau alhora d’aconseguir un resultat a l’alçada de les nostres pròpies exptectatives…que com que estem majares i som força perfeccionistes no eren baixes!!!

Han estat moltes setmanes de gestió i continguts, hem hagut d’anar contra calendari i pressupost però malgrat tot, ha sortit rodó!

Moltes gràcies també als membres del jurat que els darrers anys he pogut convidar per tal de donar a conèixer el plat també entre la premsa, mitjans i divulgadors gastronòmics: