Cadasú es deu a la seva gent, el seu territori, les seves tradicions…i la gastronomia es converteix en la pedra angular tots aquests trets identitaris. Olors, gustos, costums i tradicions donen el toc de gràcia a la nostra personalitat

En aquest sentit, l’edició 2018 del concurs “El plat favorit dels catalans” gira entorn a la gastronomia amb un marcat caràcter local. Aquells plats propis d’un poble o comunitat que sovint desconeixem però que formen part de l’adn de qui hi viu.

L’objectiu d’aquesta acció és donar visibilitat a receptes de cuina tradicionals de càracter molt local i als restaurants que les treballen i les reivindiquen amb criteris de qualitat.

A Molins de Rei estem molt i molt contents que la Coradella hagi estat escollida per a participar-hi. Un plat que tradicionalment es feia únicament per la Fira de la Candelera i que gràcies a l’esforç de restauradors i gent anònima s’està fent una molt bona feina per a popularitzar-la, prestigiar-la i ampliar-ne la temporalitat.

Precisament al febrer de 2018 es va presentar en forma d’embotit convertint-la en més versàtil i agraïda al paladar.

Bar Diana i el Ñoqui, restaurants guanyadors del concurs de coradella a la 167 Fira de la Candelera 2018

Tota aquesta evolució arrenca el 2016 de la mà de la Regidoria de Fira Candelera amb qui he tingut el plaer de treballar colze a colze i que han apostat per la gastronomia com a eix central de la Fira ubicant la Coradella en l’epicentre d’aquesta aposta.

En aquest sentit cada any hem comptat amb un membre del jurat que ha anat variant i que ha generat complicitats entorn a aquest plat. Gràcies doncs a la Tana, Carme i Josep

Tot plegat ha fet que ara estiquem parlant de la Coradella i del Bar Diana amb el Germàn al capdavant com a plat emergent de la cuina catalana recuperat gràcies al concurs….Gràcies a tothom que ho ha fet possible!!!
Aquí teniu un recull d’imatges de com va anar l’entrega de premis: