La temporada de calçots s’ha allargat de forma espectacular i això ens permet gaudir-ne durant una bona colla de mesos de l’any. Així doncs, no és estrany que entre una cosa i una altra acabem una mica saturats de la ceba.

Si us passa això i després d’haver-los cuit us en sobren no els llenceu pas!!! Aquí us deixo una manera diferent i sucosa d’aprofitar-los i xal·lar com mai
Cal que els conserveu a la nevera embolicats amb el paper de diari tal i com us van sobrar.
Quan vulgueu fer aquesta truita els peleu en fred com si els anèssiu a menjar i els aneu posant en un plat tallant la tija verda. Un cop nets els talleu a cops de tisora i els reserveu
Prepareu una truita al gust i coeu-ne només la meitat a foc lent. Reserveu sense tombar-la i coeu l’altre meitat. Així mateix, sense tombar-la afegiu la salsa de calçot al mig i afegiu l’altre truita per la part superior (la part crua).
Amb un altre ou batut segelleu el perímetre i ja la podeu tombar sencera. El meu consell és que no la serviu molt feta…però això va a gustos!

Aquí us deixo com va anar:


També podeu fer el mateix utilitzant motlles de magdalena i posant la salsa de calçot per sobre…deixeu anar la imaginació és infinita!!!