La fixació per a no llençar res comestible ha aflorat més que mai aquests dies a casa arran de la darrera calçotada familiar.

Fa uns dies, a la darrera col·laboració dels dilluns a la secció Tot és bo el que l’olla cou del programa Bon dia i i Bona Hora de Ràdio Molins de Rei vaig estar parlant de com aprofitar els calçots que ens havien quedat cuits o crus i una de les coses que més va sorprendre a l’audiència van ser les arrels de calçot arrebossades. 

Val a dir que a la canalla també els va flipar una mica i de seguida que hem tingut la oportunitat, ho hem fet per a explicar-vos-ho.

Només cal tallar les arrels del calçot, posar-les en remull per a treure’n la terra, esbandir-les, assecar-les, enfarinar-les i fregir-les amb oli d’oliva ben calent. Han de quedar cruixents i trencadisses

Nosaltres vam escapçar el calçot per amb cura de no tallar-lo massa ja que sinò probablement s’hagués “desenfundat” abans d’hora al foc o a la taula però també podeu tallar les arrels amb tisores i posar-les en remull igualment. Ho deixo al vostre criteri.


Alhora de servir-ho ho vam posar a sobre d’un “llit” de salsa de calçot i escames de sal. 
Ho podeu ser servir com a aperitiu o guarnició però el que està clar, és que no deixareu indiferent a ningú