Els accidents geogràfics determinen molt més del que sembla. Com els hi passa a molts pobles a banda i banda del Riu Ebre, als que estem tocats pel Llobregat també ens passa que no tenim gaire tirada cap als municipis de l’altra riba…és així i no passa res. Tanmateix, vaig tenir la oportunitat de passar unes quantes hores a Sant Vicenç dels Horts i de descobrir la 32a Mostra comercial i agrícola de mans d’expogestió amb qui vaig organitzar una trobada de blogs per tal de viure de ben a prop la programació de cuina en directe prevista.

Es tracta d’una fira que integra la Festa Major…o a l’inversa…no ho se del tot. El cas és que la #MostraSVH te una mida ideal per a passar-hi un dia o si voleu mig i on no hi falta de res i tot està molt molt racionalitzat. És una fira propera, entranyable, casolana i assequible on tot està a la vora i sense aglomeracions. Acostumat a La Candelera de Molins de Rei em va semblar genial! Però el que més em va sorprendre és el compromís i les ganes de fer les coses bé, amb prudència però amb seguretat. Total, un gran descobriment. 

El programa estava atapeït i va començar amb un plat fort, la xerrada d’Oriol Junqueras i en Josep Lladonosa sobre la història de la cuina catalana. Escoltar aquestes dues eminències entorn a l’evolució de la nostra cuina ens va deixar a tots bocabadats. 

Vam continuar amb les sessions de cuina en directe on de bones a primeres, en Josep Lladonosa va dirigir un arròs Parellada amb el cuiner local Xavier Dorado. Curiositats, trucs, teoria i anècdotes van fer que l’estona ens passés volant. Chapeau!!!


Tot seguit li va tocar el torn a l’Ada Parellada que ens va fer tres arrosos amb la col·laboració de la Cristina Rigol de Can Rafel i cuinera de Parc Agrari del Baix Llobregat 

Quan va acabar vam fer un mos gentilesa de l’ajuntament a la Caravana Carambola d’en Jordi García on vam poder degustar els seus entrepans únics i espectaculars. Jo no em vaig poder resistir al de cigrons d’Astorga, botifarra negra i bolets…de vici!!!

Per agafar una mica de perspectiva de tot plegat i descansar la ronyonada vam anar a visitar l’Eugeni de la Pastisseria Muñoz que el 2014 va ser escollit millor jove artesà alimentari innovador per la Generalitat de Catalunya. Vam fer cafè i postres mentre en Joan Casals ens explicava el projecte Tomaliers de recuperació del tomàquet tradicional de St Vicenç. Tot seguit, l’Àlber Zambrano ens presentava el seu projecte Molí Fariner on elabora un oli excepcional al municipi.

Després, de visita cap a l’obrador i a l’espai de cuina en directe de nou on el matei Eugeni ens va fer unes postres delicioses.


Per últim, la Cristina es va tornar a posar el davantal per a fer-nos un arròs amb carxofes i un arròs amb llet

Total, que el dia no va podar anar millor!!!
Aquí una mica de foto de grup per a recordar el moment…


No puc acabar aquesta crònica sense esmentar a l’Ana, que va estar per nosaltres tota l’estona i no va deixar que ens faltés de res! …i com no, a l’Alberto, en Jaume i l’Eduard que han interpretat de forma excepcional la promoció gastronòmica de la Mostra en la seva dimensió 3.0… Moltes gràcies a tots!!!

Més fotografies sobre la 32a #MostraSVH