LLOM SENCER A LA MOSTASSA

/LLOM SENCER A LA MOSTASSA

Des de fa molt de temps que ens vam aficionar a cuinar trossos de llom sencer. És una forma genial de tenir un àpat resolt deixant el forn que vagi fent i sense gaires embolics. Inicialment els fèiem a la sal però des que a casa tenim la cocotte que hem ampliat el ventall. 

Fa uns dies aprofitant que teniem convidats vam fer-ho a la mostassa de forma senzilla, pràctica i gustosa. 
Vam fer servir: un tros de llom sencer, dues cebes, dos alls, tres cullerades de mostassa antiga, dos gots de vi blanc, oli, sal i pebre

En primer lloc posem la ceba tallada en juliana al fons de la cassola / safata juntament amb els alls, l’oli, la sal, el pebre i el vi blanc i el tros de llom a sobre. Ho deixem uns 50′ al forn entre 100º i 150º

Passada aquesta estona separem la carn, triturem tot el que queda a la cassola amb la mostassa i aboquem la salsa per sobre el tall i li donem 5′ més de forn. Quant més vi i ceba feu servir, més salsa us quedarà per a combinar amb el tall i si li voleu donar un toc cremós, alhora de triturar podeu afegir crema de llet que us quedarà espectacular!
Si no teniu cocotte, podeu fabricar una papillota amb una safata i paper d’alumini.

Quan el vam fer rondaven unes salsitxes per la nevera i no vam dubtar a afegir-les a l’àpat. Podeu fer aquest mateix plat amb pits de pollastre, llaminera, botifarres o el que us vingui més de gust!


Aquest fantàstic tros de llom el vam maridar amb un Microvinis de La Vinyeta gentilesa dels amics de bacoyboca. Moltes gràcies parella!

2015-06-09T07:46:00+00:00 9 de juny de 2015|

4 Comments

  1. bacoyboca.com 9 de juny de 2015 at 8:53 - Reply

    Gràcies guapo!! Nosaltres vam posar el vi, però la recepta és teva!

  2. Sussi Aracuina 9 de juny de 2015 at 15:44 - Reply

    Té una pinta espectacular!! una pregunta la temperatura és 50º??

  3. Mariona 11 de setembre de 2015 at 7:44 - Reply

    he fet el llom amb cocotte i despres de el temps que dius i la temperatura queda cru del tot rectifica la temperatura. gracies

  4. Jordi Beumala 14 de setembre de 2015 at 6:27 - Reply

    D'acord Mariona i Sussi…el meu forn comença a ser vellet i fa temps que el termòstat em fa el burro. Quan jo ho poso a 50º veig que no és la temperatura real del forn. Rectifico gràcies per avisar

Leave A Comment