Des de fa molt de temps que ens vam aficionar a cuinar trossos de llom sencer. És una forma genial de tenir un àpat resolt deixant el forn que vagi fent i sense gaires embolics. Inicialment els fèiem a la sal però des que a casa tenim la cocotte que hem ampliat el ventall.
Fa uns dies aprofitant que teniem convidats vam fer-ho a la mostassa de forma senzilla, pràctica i gustosa.
Vam fer servir: un tros de llom sencer, dues cebes, dos alls, tres cullerades de mostassa antiga, dos gots de vi blanc, oli, sal i pebre
En primer lloc posem la ceba tallada en juliana al fons de la cassola / safata juntament amb els alls, l’oli, la sal, el pebre i el vi blanc i el tros de llom a sobre. Ho deixem uns 50′ al forn entre 100º i 150º
Passada aquesta estona separem la carn, triturem tot el que queda a la cassola amb la mostassa i aboquem la salsa per sobre el tall i li donem 5′ més de forn. Quant més vi i ceba feu servir, més salsa us quedarà per a combinar amb el tall i si li voleu donar un toc cremós, alhora de triturar podeu afegir crema de llet que us quedarà espectacular!
Si no teniu cocotte, podeu fabricar una papillota amb una safata i paper d’alumini.
Quan el vam fer rondaven unes salsitxes per la nevera i no vam dubtar a afegir-les a l’àpat. Podeu fer aquest mateix plat amb pits de pollastre, llaminera, botifarres o el que us vingui més de gust!
Aquest fantàstic tros de llom el vam maridar amb un Microvinis de La Vinyeta gentilesa dels amics de bacoyboca. Moltes gràcies parella!
Gràcies guapo!! Nosaltres vam posar el vi, però la recepta és teva!
Té una pinta espectacular!! una pregunta la temperatura és 50º??
he fet el llom amb cocotte i despres de el temps que dius i la temperatura queda cru del tot rectifica la temperatura. gracies
D'acord Mariona i Sussi…el meu forn comença a ser vellet i fa temps que el termòstat em fa el burro. Quan jo ho poso a 50º veig que no és la temperatura real del forn. Rectifico gràcies per avisar