Des de fa molt de temps que ens vam aficionar a cuinar trossos de llom sencer. És una forma genial de tenir un àpat resolt deixant el forn que vagi fent i sense gaires embolics. Inicialment els fèiem a la sal però des que a casa tenim la cocotte que hem ampliat el ventall.

Fa uns dies aprofitant que teniem convidats vam fer-ho a la mostassa de forma senzilla, pràctica i gustosa.
Vam fer servir: un tros de llom sencer, dues cebes, dos alls, tres cullerades de mostassa antiga, dos gots de vi blanc, oli, sal i pebre

En primer lloc posem la ceba tallada en juliana al fons de la cassola / safata juntament amb els alls, l’oli, la sal, el pebre i el vi blanc i el tros de llom a sobre. Ho deixem uns 50′ al forn entre 100º i 150º
Passada aquesta estona separem la carn, triturem tot el que queda a la cassola amb la mostassa i aboquem la salsa per sobre el tall i li donem 5′ més de forn. Quant més vi i ceba feu servir, més salsa us quedarà per a combinar amb el tall i si li voleu donar un toc cremós, alhora de triturar podeu afegir crema de llet que us quedarà espectacular!

Si no teniu cocotte, podeu fabricar una papillota amb una safata i paper d’alumini.
Quan el vam fer rondaven unes salsitxes per la nevera i no vam dubtar a afegir-les a l’àpat. Podeu fer aquest mateix plat amb pits de pollastre, llaminera, botifarres o el que us vingui més de gust!


Aquest fantàstic tros de llom el vam maridar amb un Microvinis de La Vinyeta gentilesa dels amics de bacoyboca. Moltes gràcies parella!