Als que ens agrada cuinar ens encanta fer-ho amb complicitat i cada any, el Gremi d’Hostaleria de Viladecans ens ofereix una oportunitat única de deixar anar la imaginació, abandonar complexes i fer cuina creativa entre restauradors i blogaires a l’Espai Gastronòmic de la Fira de Sant Isidre.
En aquesta edició, un cop ens havíem dividit en grups i barrejats tots plegats vam començar a divagar entre ingredients, tècniques i procediments culinaris…que si marinats, que si un toc de forn, que si ho escaldem, que si ho saltegem que si millor amb morter que triturat…una posada en comú en tota regla!!!
Per allà rondava un paquet molt formós de costelles de porc i com que ja hi havia qui feia coses amb bacallà, sardines i cavalla, la Luïsa de Baco y Boca i jo vam decidir aportar el toc de proteïna animal a la jornada
En primer lloc vam tallar la costella i la vam posar en un bol on vam preparar un “adob mediterrani” a base d’oli, mel de romaní, herbes aromàtiques mediterrànies, sal i all. Proporcions una mica a ull i consensuades…

 

Amb la paella ben calenta sense oli vam anar afegint les costelles primer a foc fort per a segellar-les i després a foc fluix per a coure-les per dins. Un cop les vam tenir totes cuites, vam afegir panses i orellanes a l’adob que quedava al bol i ho vam passar per la paella a foc molt baix durant una estona. Alhora d’emplatar vam abocar-ho per sobre les costelles i voilà…amb poc més de vint minuts van estar llestes.
Com us podeu imaginar el nom del plat va ser una patillada entre la Luïsa i jo si no us agrada, el podeu canviar…com tota la recepta!
Aquí teniu a un dels grups en ple debat i el nostre grup enfeinat amb nostres tres plats

 

Aquests son els plats que van sortir d’aquesta Jam Gastronòmica del #TastaViladecans:
Verat marinat amb carpaccio de carxofes i fruits secs
Verat amb vinagreta de cireres i mató
Sardines marinades amb verdures
Salmorejo amb cruixent de carxofa i ou dur

Participants a la Jam Gastronòmica 2015 del #TastaViladecans – Fira Sant Isidre

Yolanda http://lacocinadeunabancariaestresada.blogspot.com.es/
Anna i Jordi http://www.retallsdecuina.cat/
Luïsa http://www.bacoyboca.com
Montse http://www.femcuinetes.com/
Àgata http://receptesambvida.blogspot.com.es/
Carme http://cuinetes-carme.blogspot.com.es/
Núria http://blocdelamami.blogspot.com.es/
Marga http://cuinescuina.blogspot.com.es/
Jordi http://totesboelquelollacou.blogstpot.com
Mingo http://www.calmingo.net/ca

Si us agraden aquestes gastrojuergas, us podeu posar en contacte amb Expogestio