En una d’aquestes gastrojuergas a les que estem tan aficionats hi ha un denominador comú que no falla mai…les postres de la Montse!!!

Sempre m’ha fascinat la facilitat amb que explica totes les postres que passen pel seu forn i més d’una vegada he fet receptes seves. I aquest és el cas del Pastís de Castanyes.

Si sou dels que no us agraden per empallegoses, farinoses, eixutes, consistents, aspres i vellutades aquest pastís us farà descobrir una nova castanya molt allunyada de les que heu pogut tastar a la brasa, estofades o al forn. És excepcional, sujuro!!!

Si ho voleu provar ens caldrà mig quilo de castanyes crues, 200 gr de sucre, 400 ml de llet sencera, 5 ous, 200 gr de mantega i una rajola de xocolata de cobertures

En primer lloc, pelem les castanyes amb ajuda d’un ganivet i les escaldem amb aigua bullent per a retirar la pell fina i aspre que les cobreix.

Tot seguit, les coem amb la llet fins que estiguin toves (uns deu minuts després d’arrencar el bull).

Ho passem per la batedora amb 150 gr. de mantega, el sucre i els rovells d’ou fins a obtenir un puré fi.

Afegim les clares muntades a punt de neu i ho aboquem en un motlle per a coure-ho al forn al bany maria fins que estigui quallat.

En aquest cas vaig fer servir motlles individuals de magdalena però podeu fer servir qualsevol motlle al gust…

Quan estigui cuit, fonem la xocolata trossejada amb la resta de la mantega, llet o aigua i ho reservem per a que es mantingui la temperatura.

Desemmotllem el pastís i cobrim amb la xocolata.

Deixem refredar fins que la xocolata s’hagi endurit (si cal, amb un toc de nevera/congelador) i guarnir al gust.

Jo vaig aprofitar un cul de nata per a acompanyar-ho i és realment espectacular…en un primer moment sembla que la castanya no hi sigui ja que per textura s’acosta més al flam o puding però segons després de cada cullerada apareix de forma subtil i ben integrada.

Total, que no molesta gens ni mica si sou dels que no us agrada gaire.

Proveu-la i ja direu…