Des de sempre, la Fira de la Candelera de Molins de Rei és un bon aparador per a aficionats als productes casolans de tradició familiar i vinculats al territori… pels tastaolletes gastrotafaners com jo, vaja!

 

Pots trobar de tot concentrat en un mateix cap de setmana i de mans dels propis productors. Un luxe!
A la darrera edició, (ni més ni menys que la 163!) vaig tenir el primer contacte amb els arrosos de Molí de Rafelet i quan fa uns dies vaig tenir la oportunitat de conèixer a fons i amb més calma no m’ho vaig pensar gens! Va ser a un #TasteandPost dels que organitza L18
La Teresa i el Rafel (tercera generació de Rafels a la família…) ens van estar explicant quina és l’essència, la filosofia, el caràcter i les particularitats del seu Molí que es poden resumir en:
És el darrer molí de fusta artesà que queda en funcionament.
L’assecat de l’arròs es fa al sol de forma artesanal fet que li dona un aroma molt particular al gra ja que l’escalfor és gradual i no d’impacte com en els forns.
No utilitzen cap conservant ni blanquejant artificial i per això es comercialitza al buit.
Garanteixen que tot l’arròs dels paquets correspon a la varietat que marca l’etiqueta.
Tenen un compromís explícit en la preservació del patrimoni cultural i industrial del Delta de l’Ebre

 

La sessió va acabar amb una fantàstica degustació de les varietats Bomba i Marisma on vam poder apreciar la diferència en la textura del gra (el Bomba resulta ideal pera arrossos caldosos ja que necessita molta aigua i un cop cuit manté la mida sense passar-se)…personalment tots dos els vaig trobar boníssims!
A més, el molí es pot visitar contactant directament amb els germans Margalef (teremargalef@moliderafelet.com / rafelmargalef@moliderafelet.com)
Si teniu la oportunitat proveu-lo…no l’oblidareu!!

 

Els podeu trobar també al facebook i al twitter