Divendres passant una colla de blogaires vam anar a la IV FiraTapa de Viladecans gràcies al Gremi d’Hostaleria de la ciutat i vam sortir ben carregats de productes de l’Hortet del Baix. A la bossa hi havia un bon manat d’espàrrecs blancs frescos i jo no els havia cuinat mai…fins fa uns dies, clar!

Aprofitant que venien amics a sopar, vaig fer-los de tres maneres diferents: al forn en papillota, amb crema i saltejats.
Avui però, us explicaré com va anar al forn perquè és ben senzill!!!
Primer de tot, els vaig netejar i sense tallar-los els vaig posar a la papillota. En aquest cas vaig fer servir una bossa de forn però també ho podeu fer amb els motlles de silicona que venen especials per això o bé fer-vos la tradicional bosseta amb paper d’alumini.
En segon lloc, vaig triturar oli, sal, julivert, all, ametlles amb una mica de brou que tenia a la nevera i ho vaig abocar tot dins de la bossa que vaig ancar hermèticament.
Seguidament els vaig posar al forn preescalfat a 150º durant 20’/30′ i no hi ha més!!!

 

Els vaig treure i emplatar sencers tot i que alhora de menjar cal tenir en compte que es menja entre tres quartes parts i la meitat de cada espàrrec ja que la base és filosa i dura…com els espàrrecs espigats o de marge vaja!
Un altre dia us explico com va anar amb la crema i la cullereta, un gran acompanyament o plat únic si cal!!!
Mentrestant els actes de la 44a Fira de Sant Isidre 2014 no han parat!!! ahir vam participar a una “Jam Gastronòmica” entre cuiners del Gremi de Viladecans i de l’associació Cubat on juntament amb blogaires, tuiteros i instagramers gastronòmics vam crear i improvisar amb diferents equips. Una activitat fantàstica, distesa i molt divertida!!!
Aquest cap de setmana, un any més tornem a Viladecans a la on participarem a una sessió de cuina en directe el diumenge a les 12:00 oberta, gratuïta i on cuiners del Gremi faran una demostració de la tècnica del wok amb productes del Parc Agrari del Llobregat. Si voleu venir, ens veiem allà! a l’espai gastronòmic del Cubic…us deixo una mica d’info!