La descoberta de la Gratin Dauphinois va marcar un punt d’inflexió a la cuina de casa. Soc fan de la cuina al forn per pràctica i versàtil i amb aquesta recepta s’ha ampliat sucosament el ventall de possibilitats d’àpats improvisats. Si disposeu de patates i formatge ja ho teniu…la resta és una qüestió d’imaginació!
Aquesta que va vam preparar fa uns dies combina patata, carabassó, bacó, formatge i herbes provençals.
Es tracta d’anar posant capes a mode lasanya dels ingredients tallats a rodanxes i afegint formatge emmental, sal i pebre a cada pis.
Com podeu veure, la combinació és infinita i només cal tenir en compte la textura i gruix de tots els ingredients per a que tots quedin ben cuits.
En primer lloc preparem la safata untada amb mantega i anem fent els pisos al gust. Després ho coem al forn durant una mitja hora a 100º / 140º i llestos.
No em digueu que no és fàcil… animeu-vos a provar-ho que val la pena!