La cuina d’aprofitament forma part de l’adn de la cuina beumalista. La nevera de casa és un conglomerat de pots i tàpers amb el suc del pollastre rostit, de peix al forn, d’aigua d’hidratar bolets, etc. Això suposa tenir un inventari mental de tot el que hi ha per a treure’n el màxim profit. Tot un repte!

Així és que jo, incapaç com soc de recordar dates, telèfons, mesures i tot allò que porti números, tinc una sorprenent memòria per tot el que guardo a la nevera i al rebost i fa uns dies em va servir per a resoldre un àpat a un dels habituals “joposo”. M’havia d’espavilar amb una safata de carn picada de porc com a única alternativa…com sempre, era tard, no tenia temps de comprar, la canalla em feia anar boig…(això també és adn beumalista, ja veieu).
Tenia reservat l’estofat d’uns peus de porc que havia cuinat dies enrrere i vaig considerar integrar-lo amb unes mandonguilletes…i voilà! Un resultat fantàstic.
Vaig barrejar la carn picada amb un ou, all, julivert, sal, pebre i una mica de pa ratllat. Després d’arrodonir-les i marcar-les amb oli calent hi vaig afegir l’estofat i per a que no quedés massa espès, també un got d’aigua d’hidratar bolets.
Un cop integrat a la cassola, el vaig deixar “xupxupejar” uns quinze minuts a foc lent i ja va estar llest!
Jolins, tu…estaven boníssimes!!!