Fer una entrada per una quiche te un punt de pervers ja que es poden fer tants tipus de quiche com dies te l’any o… més!
Com que és un recurs fàcil, ràpid i molt apreciat, és una de les propostes ideals per a fer en qualsevol àpat informal i com que l‘altre dia, a casa es van plantar unes catorze persones vaig començar a treure menjar de la cuina a discreció. La quiche, no podia faltar!!!
Fent una llambregada al rebost i a la nevera em vaig decidir per a fer-la d’espinacs, anous i formatge de cabra.
La pasta de full ja la tenia a casa i només em va caldre: una ceba, 300gr.-500gr.d’espinacs, un grapat d’anous, 75gr de fomatge emmental, 4 ous, quatre medallons petits de formatge de cabra en rotlle, oli i sal
En primer lloc, vaig coure la ceba fins a deixar-la ben estovada i fosca a la vegada que escaldava els espinacs durant un parell de minuts en aigua bullint i sal. Un cop escorreguts els espinacs, la resta és qüestió d’anar afegint i barrejant els ingredients. Els ous batuts juntament amb la ceba, els espinacs i el formatge emmental els vaig posar en un bol fons remenant amb compte per a que quedes una sola massa amb una textura homogènia (en aquest moment, rectificar de sal).
Mentre reposava i amb el forn ja engegat, vaig posar la pasta de full a un motlle on hi vaig abocar tots els ingredients que tenia barrejats al bol. Un cop amollat, calia anar enfonsant els trossos d’anou per a que quedessin ben repartits. El mateix vaig fer amb el formatge de cabra però sense enfonsar-lo ja que volia que agafés el punt de gratinat.
No se si és que la gent venia afamada, el vi els va obrir la gana o ho van trobar bo…la qüestió és que en prou feines el vaig poder tastar i el sopar va donar peu a una llarga i recordada nit de setembre… I jo encantadíssim, tu!