Avui començo una mica lluny però és que em ve molt de gust contextualitzar l’entrada….quedeu avisats!
Com és habitual, una entitat d’aquesta envergadura va disposar ben aviat d’una cafeteria que vertebrava la vessant social de l’entitat a base de tertúlies i àpats casolans. Durant una temporada, els cafeters de La Peni van ser els meus avis materns que amb els seus tres fills (ma mare i mons tiets) van allotjar-se a les golfes de l’entitat. Em venen mil històries i vivències que he passat en aquell edifici des de ben petit fins ara però potser no toca, no?
No cal dir que m’ha fet especial il·lusió coincidir de nou amb ells i la seva cuina i a més, amb una proposta tan refrescant i suggerent com és un Carpaccio de tonyina marinat amb cítrics i tàrtar de tomàquet amb xampinyons:
La preparació és senzilla, pràctica i amb un resultat espectacular!!!
La feina més feixuga és treure les espines i netejar el llom de tonyina.
El tàrtar ofereix múltiples possibilitats i combinacions…m’atreviria a dir que tantes com gustos! Si voleu anar sobre segur, seguiu els passos de la recepta però si sou una mica gastrotemeraris com jo, proveu coses noves a veure què tal!!!
El maridatge va anar a càrrec de les caves Mont Marçal i us haig de confessar que quan t’argumenten un cava, el trobes molt més bo!!! De fet, no soc gens amant del cava i amb aquestes explicacions tan apassionades me’l miro amb uns altres ulls…hehehe
Aquí podeu veure com va anar la sessió de cuina en directe:


La de història que té aquest edifici!! I la de vivències que hi hauràs viscut!
He tingut el privilegi de sopar-hi i és absolutament recomanable! ;) De fet les fotos que has penjat dels plats de la Peni juraria haver-los tastat… jajajaja!!!
Caram amb Molins de Rei! Una ciutat per descobrir!!
Petons Beumix!! :)
I encara no ho hasa vist tot!!! hehehehe
A veure quan tornem a compartir taula….
Petons Nunix