Quan em conviden a sopar a casa d’algú soc dels que m’agrada posar el nas a la cuina abans que la taula estigui parada, és una barreja de tafaneria, predisposició i interès per a aprendre coses noves. Després de les salutacions de rigor, vaig de pet a la cuina a veure què!?…què hi ha per menjar, en què puc ajudar i què puc aplicar a casa. Esteu avisats!!!

 

 

Abans de Sant Joan, vam fer una trobada de “valoració del curs” a casa de la Núria i el Jaume. Com que ja saben de quin peu calço de seguida em van posar a treballar amb una proposta ben fascinant, una cua de salmó de tres pams cuita amb salaó!!! Quina meravella de peça quan me la van deixar al davant amb un ganivet ben esmolat a la veu de “neteja-ho i ho fileteges, val?”.

 

Tenia feina per una bona estona i mentre feinejava, la Núria ens alliçonava en com ho havia preparat mentre jo l’anava bombardejant a preguntes. El plat em va semblar d’allò més suggerent i la recepta va anar a parar al temporal de cuina que tinc al cap amb la idea de provar-ho aquest estiu.
No em va caler cap excusa i tan bon punt vam ser davant d’una peixateria vaig inspeccionar el salmó per a escollir una bona peça. Com que no érem gaires, vaig preferir agafar un tall en suprema i no una cua sencera com la Núria (m’explicava que quan en veu de maques, en compra un parell o tres i les congela…)
L’elaboració és tan simple com sorprenent: Enterrar el tall de salmó en sucre i sal a parts iguals i anet (si és fresc millor!). Vosaltres mateixos preneu la mida de la peça i aneu abocant com si l’aguéssiu de fer a la sal (amb un dit a la base, no us ho deixeu).
Un cop cobert, ho deixeu reposar a la nevera 24h com a màxim, treieu la sal sense passar-ho per aigua, i ho filetegeu. Voilà!

És un plat refrescant ideal per a amanides i torrades i però sense el gust de fumat i amb l’aroma del fonoll…Es-pec-ta-cu-lar!!!!
De feina ja veieu que no en dona gaire i es conserva perfectament a la nevera (compteu amb filetejar només el que hageu de fer servir tot i que un cop tallat, és difícil que en sobri…)
Amb això arrenco amb la cuina de les vacances que ha estat molt productiva.
I aviat a tornar-nos a trobar per a preparar el curs…ja em ve salivera! hehehehe