Un bon dia vaig rebre un correu de Turisme del Baix Llobregat anunciant-me que havia guanyat un menú degustació amb cuina de cireres al Bar & Restaurant públic d’El Papiol!!!

Només hi havia anat una vegada i va ser en una parada d’emergència quan ens va agafar una tromba d’aigua anant en bici per collserola amb en Vito. Havia sentit a parlar que els triperos de la colla de mon pare hi anaven sovint i en parlaven bé (tot el que tenen de panxuts, ho tenen de crítics, oju!). Aquell dia ens vam demanar unes croquetes i unes patates braves. Això que sembla simple ens va sorprendre i la veritat és que tot i que de seguida va sortir el sol, no ens vam moure d’alla dins ben be fins l’hora de dinar!
Així doncs, el menú degustació em va donar una doble alegria!

Quan una de les participants al taller de cuina es va assabentar que hi anàvem, li va faltar temps per a trucar al Carlos, responsable del bar, mentre repetia “-És molt maco, ja veuràs que estareu bé,…és molt maco, ara el truco…”
Amb tots aquests antecedents no podia pas anar malament! Tot i que les agendes comunes no ens van quadrar fins a passada la temporada de les cireres…què hi farem.
El Carlos és un paio extravertit, proper i prudent…una combinació perfecte per gaudir d’una vetllada gastronòmica com cal!
Ens va anar cantant i argumentant els plats i la seva cuina a mida que els duia i la veritat és que no ens va deixar indiferents. “Cuina responsable i catalana” la va definir ell i amb productes del seu hort i de productors del poble i la comarca.

Per cert, el Públic ha prolongat la seva filosofia amb un nou restaurant al cor de Barcelona, (carrer Princesa nº 35), el Districte Born. Mateix menjar, mateixa filosofia…caldrà anar-hi també, no?

El menú que ens va dur va consistir en:
Gelat de meló amb base de gaspatxo de síndria
Amanida de cor de bou amb vinagreta d’espinacs
Ventresca de tonyina casolana amb ceba tendra
Anxoves casolanes
Arengada amb olivada
Bacallà esqueixat amb tomàquet cor de bou
Croquetes de pollastre pota blava i de bolets
Patates braves
Ensaladilla d’ibèrics
Botifarró de ceba amb crosta i
mousselina d’all i ou de guatlla
Botifarra d’arròs amb pebrot i bolets
Steak tàrtar
Assortit de formatges
Pa torrat amb xocolata, oli i sal




A més, quan va acabar el sopar hi havia actuació de rumba catalana que ens va anar bé per a tirar avall… A més cada dijous fan concertillo en el que anomenen “So Públic”.

Una nit rodona que repetirem aviat amb colla segur!