Tots hem sentit alguna vegada allò d’estar “al lloc adequat al moment oportú”, oi? …doncs a mi em va passar una cosa similar fa uns dies.
La infanteria va marxar de campaments els mateixos dies i com que la Glòria treballava vaig decidir organitzar-me una mica per a fer una cosa que feia molts anys que volia fer…marxar sol!, aturar el món com escrivia l’Albert Espinosa a “Si tu me dices ven, lo dejo todo… pero dime ven” (2011)
“…
¿Nunca has parado el mundo?
– ¿Qué es parar el mundo?
– Parar el mundo es decidir conscientemente que vas a salir de él para mejorarte y mejorarlo. Para poder moverte y moverlo mejor.
» En ese tiempo debes intentar que nadie ni nada te cree problemas.
» Alimentarte de buena literatura, de buen cine y, sobre todo, de la conversación de una única persona que te inspire en este mundo. ¿Y sabes qué…?
-¿Qué?- dije emocionado.
– Luego el mundo te premia. El universo conspira a favor de los que lo mueven. Y ésos son los que lo paran. ¿Tú quieres mover el mundo o que te mueva?
– Moverlo -dije con seguridad-. ¡Moverlo.
…”
El primer que vaig decidir fer a la cuina va ser un bon brou de carn. M’aniria be per a tot el que tenia pensat cuinar…un brou és sempre un bon començament!!!

Vaig fer servir: 150 gr. de tallarines, una ceba, un all, un got de vi ranci, quatre múrgoles, una cullera de cafè de tomàquet concentrat, un grapat de ceps secs laminats i un got de brou de carn i formatge en pols.
En primer lloc vaig posar a hidratar tots els bolets durant una mitja hora. Mentre reposaven, vaig posar a sofregir una ceba tallada a daus petits amb un bon raig d’oli i foc fluix, quan va estar ben desfeta vaig afegir l’all i els bolets tallats. Passats cinc minuts vaig afegir el tomàquet concentrat i abocar-hi el got de vi ranci. Mentre es coïa a foc lent, vaig aprofitar per a coure la pasta durant sis minuts (és important que quedi un punt crua, pre-aldente).
Un cop bullida i escorreguda la vaig afegir al sofregit juntament amb el got de brou de carn per a que s’acabés de coure absorbint el gust del sofregit (que només amb la olor ja feia salivar!). Passats cinc minuts ja estava a punt per a servir empolvorat amb el formatge en pols.
No hi vaig afegir sal perquè el brou ja estava prou salat però com sempre, cal que aneu tastant per a rectificar-ho.
Ho vaig acompanyar amb una fresquíssima cervesa torrada que Maset em va fer arribar en el “pack estiu” uns dies enrrere i un bon tros de pa.
El menú va resultar espectacular i és que barrejar pasta i bolets és sempre garantia d’un bon àpat!
Ara només calia pensar en la propera aventura a la cuina en aquells dies d’aturada però abans, tocava cremar-ho fent cames pel Pirineu



Excel.lent platillo!
ohhh!! les múrgoles són un tresor i aquesta salsa per la pasta segur que és deliciosa!
A mi les múrgules m'apasionen!! com a boletaire no em guanyaria la vida però sóc una gran a consumidora de bolets i combinats amb pasta és com més m'agraden.
Aix Beumix! Quina escapadeta que et vas fer! Deu ser terapèutica no?
I quin platillo de pasta amb bolets! Genial!! A veure si ens en prepares un dia guapix!
Visca els amics murgoleros, visca Petràs, visca Maset i visca la cuina Beumalista! Petonarros!!!
M'encanta la pasta amb bolets, te n'ha quedat una miqueta!!
Gràcies nano…molt recomanable!
Tens raó Lídia!!! Les havia menjat però no cuinat mai i ha estat genial…
Això de buscar bolets tot és començar…si t'agrada menjar-los quan en trobis de debò ja no hi haurà marxa enrrere!!!
Encara ens trobarem amb el cistell pels boscos de Planoles ;-)
…i amb arròs, oju!!!
Visques per tutti i a tutti!!!! i a les blogaires molones encara més!
Doncs quedar-me'n no però si arribes a passar per allà te n'endús una ració segur!!! hehehehe