Fa uns dies em vaig creuar al Joan pel carrer i tot xerrant de la cuina, de l’àpat, el seu restaurant, i dels blogs vam anar a parar a Cubat, l’associació que fa poc més d’un any van impulsar nou restaurants al Baix Llobregat amb la voluntat d’oferir una cuina de proximitat i compromesa amb els ingredients de temporada del territori.
Aquí els podeu veure i conèixer d’aprop:Cal MingoDomingo Morilla
Can Rafel Enric Roig
Casa NostraBalvina Garcia
El RacóGerard Solís
FolliaJó Baixas
L’Àpat Joan Fernandez
La lluna en un coveRosa Farres
Major 36Manel Armengol
El Mirador Joan Mascaró


Des de l’associació impulsen diverses iniciatives entorn a la promoció de la cuina del Baix Llobregat: una és el passaport que ofereix la possibilitat de gaudir de la cuina d’aquests nou restaurants, l’altre és el sopar conjunt que ofereixen els nou restaurants i al qual vam tenir la sort d’anar amb la Nuni i la Sandra gràcies al Joan, a l’Ester i per extensió a tots nou! Milions de gràcies!!!. Val a dir que a aquest sopar és és gratuït per a totes aquelles persones que hagin segellat el passaport als nou restaurants!!!, el proper és al Novembre, que no us passi per alt!!! (podeu demanar informació i fer la reserva a som@cubat.cat)
El diumenge trenta de juny van fer el segon sopar Cubat al Follia de St. Joan Despí. Van participar unes cent quaranta persones!!!! tota una festassa gastronòmica.
El format va permetre que tots els cuiners sempre estiguessin cuinant cara al públic i en contacte directe amb els comensals que menjàvem a peu dret amb un estil informal, distès agraït. La juerga que es portaven entre ells desprenia un bonrrollisme contagiós que encaixava a la perfecció amb les propostes que anaven apareixent. A cada espai hi havia música en directe i em va sorprendre trobar-me a l’Ignasi, un molinenc que amenitzava l’espai del celler tocant el saxo amb el seu trio, què és petit el món!!!

Aquest va ser el menú:

A l’espai Terrassa amb cerveses Dèria i vins del Massís

 

Gaspatxo de cireres amb llagostí
Lassanya de tomàquet i bacallà
Pop amb puré de patates i oli de nyores
Coca de Sardines
Al Celler – amb Juvé & Camps
Croquetes de pollastre de pota blava
Arrossos
A la Cuina – amb vins de Finca Parera (web)
Peus cruixents amb mongetes del ganxet
Tartar de tonyina i ceviche amb cireres
Rap amb cansalada a la planxa
Ous del Prat amb patates i ceba
Morro de porc a la brasa
Botifarra de cireres
Brotxeta de verdures
Al Menjador amb Roger Goulart
Clafouti de cireres
Xocolata, pa amb oli i sal
Farcellet d’albercoc i formatge de cabra
Coca de llardons
Dolços variats

Tot estava espectacular però no puc deixar de destacar l’ou per la seva originalitat en la presentació, el rap perquè estava cuit minuciosament per totes les cares i al punt just, la croqueta de pollastre que no duia arrebossat i estava cuita directament a la planxa sense fer servir gens d’oli estava de vici, el morro de porc amb cigrons era impossible d’agafar-ne només una ració i gual que els peus cruixents amb mongetes del ganxet. Total, que l’endemà al matí em vaig llevar gairebé tan tip com quan vaig anar a dormir…Què bo mareta meva!
Una de les coses que es van estar explicant és que aquesta aventura ha forjat una amistat sincera viva entre tots ells i una mostra va ser que un cop decidit el menú, tots plegats es van posar a cuinar-ho conjuntament sense més, tan era qui feia què i allò es va convertir en tota una festa gastronòmica de grans cuiners amb ganes de passar-ho bé cuinant i veure-ho passar bé menjant el que havien cuinat, segur que a qualsevol dels tres ens hagués agradat estar a l’altra banda amb una bata d’aquelles tan formoses…oi noies?


Una gran nit per a tancar la temporada gastroblogaire amb molt bona companyia i donar la benvinguda a l’estiu…que no a les vacances!!!

CUBAT al facebook i a twitter