Fa uns dies em van demanar si podia portar alguns blogaires a la Fira de St. Isidre de Viladecans per a participar en la sessió de cuina en directe de l’espai gastronòmic que des de l’any passat organitza el gremi de restauració de la ciutat. Em va fer gràcia organitzar-ho ja que fins ara, era jo el que anava convidat a aquests tipus d’events…

Per a assegurar el “tanto” vaig proposar-ho a blogaires propers, no fos cas que la primera juerga gastronòmica que organitzo, fos un desastre!!
Primer vam visitar la 43ena mostra de paneres. Amb aquest nom, cap de nosaltres podia imaginar de què es tractava i vam quedar bocabadats en veure les construccions de les tres categories (de qualitat, artístic de gra, artístic verd), veritables falles hortícoles, algunes de més de quatre cents quilos de pes!

 

 

 

 

Un cop vista l’exposició i encara en estat de xoc per la majestuositat, originalitat, inventiva i color del que acabàvem de veure, vam conèixer al Dani i l’Alba de Babilon especialistes amb jardineria vertical que acaben de llençar un producte innovador que permet tenir plantes aromàtiques i de cuina a dins de casa mitjançant un plafó penjant que venen ja cultivat amb producte ecològic certificat.
Seguidament, la sessió de cuina en directe a l’espai gastronòmic!!! que és lo nuestro…

Els tres plats giraven entorn als productes de temporada del parc agrari del Llobregat com son la bleda, la col i l’escarola.

 

Cal recordar que és l’únic parc agrari de tota Europa al costat d’una gran capital i d’una zona metropolitana amb una densitat de població tan accentuada, tot un luxe del qual, un cop més, no en som conscients i no valorem prou!. La punyetera comoditat de comprar al súper a vegades ens porta a menjar verdures exportades de l’altre punta de món prescindint del nostre producte proper, fresc i compromès amb el nostre patrimoni gastronòmic-cultural i desenvolupament econòmic. Àla, ja ho he dit!!!
Aquest compromís mica en mica es va estenent pels municipis i ciutats de l’àrea metropolitana amb pas ferm com en el cas del mercat de pagès de la Colònia Güell amb producte fresc del parc agrari que cada dissabte pel matí té lloc al “camet”. Esperem que en la propera edició de la fira de St. Isidre, els pagesos de la Cooperativa Agrícola de Viladecans donin una empenteta a l’esdeveniment oferint els seus productes a la zona de paradistes on enguany comptava només amb una parada de fruites i verdures amb uns preus i una qualitat al·lucinants!!!
Aquí teniu el vídeo d’aquesta recepta
Un cop acabada la sessió vam estar conversant amb el Salvador, el Javier i el Mingo del gremi d’hosteleria de Viladecans i la Carme, regidora de comerç i turisme tot compartint un calamar farcit de botifarra negra amb mongetes i un caneló de pollastre pota blava, amb un Syrah gentilesa de Maset del Lleó. Una conversa amena i distesa sobre el futur de la fira i del paper dels pagesos de la cooperativa agrícola de Viladecans, de la cuina de proximitat, del futur del sector, etc… chapeau!!

Ens van estar explicant el proper esdeveniment gastronòmic de la ciutat, el FiraTapa que tindrà lloc el proper divendres 17 de Maig (divendres vinent!!!)

#Vilatapasolidaria // @rutatapa20

Com podeu veure, un matí molt productiu amb bon menjar, bona companyia i ple de bones iniciatives i plans de futur. L’any vinent estarem al tanto de com evoluciona tot plegat…No us ho perdeu!!!