El blog ha popularitzat la meva afició per la cuina i cada cop té més efectes col·laterals molt gratificants.
Un bon dia vaig coincidir amb el Gerard i em va estar parlant del mercat de Pagès que organitzen a la Colònia Güell des de fa uns anys (cada dissabte de 9:00 a 14:00), el Gerard és l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló i se’l veia especialment cofoi amb la iniciativa que van dinamitzar entorn al comerç de proximitat i la relació directa amb els pagesos de la zona. Com que sabia de la meva afició per la cuina, no va dubtar a proposar-me de formar part del jurat del concurs de receptes amb carxofes que havien organitzat el dissabte pel matí i jo, encantadíssim
Així doncs, juntament amb l’Alfonso com a representant de l’Ajuntament, la Paqui en representació del mercat i el Jan com a assessor personal, ens vam disposar a tastar meticulosament i per ordre totes les propostes.
I aquest va ser el resultat del concurs:
Ingredients:
- 10 carxofes
- 50 grams de pernil ibèric
- 3 alls tendres
- 4 ous
- 200 grams de pa sec rallat
- 250 grams de farina blanca
- 1 quilo de pèsols naturals desgranats
- 1 quilo de patatetes
- 1 ramet de farigola tendre
- 1 litre d aigua mineral
- 250 cc d `oli de oliva
- 5 grams de pebre negre
2n premi: Blanca Sevilla
- 8 carxofes del Mercat de Pagès de la Colònia.
- Una làmina de pasta brisa
- 50gr. de pernil ibèric tallat petit
- 50 gr d’oli
- 1 ceba
- 1 ampolla de crema de llet
- 2 dents d’all
- Sal
- Julivert
- Mitja copa de conyac
- pernil i carxofa en virutes per a decorar
Preparació:
- Folrar les cassoletes amb la pasta brisa i posar al forn unes 15′ a 180 graus. Reservar
- Posar en un bol amb força aigua greda unes fulles de julivert i unes gotes de suc de llimona. reservar
- Treure totes les fulles verdes i dures de les carxofes i les puntes, tallar pel mig i treure els pels del cor. Tan bon punt les tenim tallades, les aboquem al bol amb aigua, julivert i llimona (així evitarem que s’enfosqueixin).
- Posar la paella amb oli a temperatura mitjana i sofregir la ceba i els alls tallats a brunoise (molt petits)
- Afegir les carxofes tallades i escorregudes, salar lleugerament i deixar a foc lent fins que gairebé estiguin tendres. Si cal afegim una mica d’aigua tot i que si tapem la paella no caldrà.
- Afegim el pernil talladet i el conyac i deixem bullir uns minuts més.
- Rectifiquem de sal i lliguem la salsa amb la crema de llet
- Omplim les cassoletes i enfornem uns minuts
- Decorar i servir calent
Ingredients:
Massa:
- 3 tasses de farina
- ¾ de tassa de mantega freda, tallada en quadrats
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- ½ culleradeta de sal
- 3 gemmes
- ½ a ¾ de tassa d’aigua freda, la quantitat necessària perquè sigui una massa suau
Farcit:
- 8 carxofes senceres o 12 cors de carxofes, cuites
- 1 cullerada d’oli
- 3 cullerades de mantega
- 1 cullerada d’all, mòlt
- ½ tassa de ceba, finament picada
- 3 cullerades de farina
- 1 tassa de crema de llet (es pot reemplaçar per llet evaporada)
- 2 tasses de llet
- ½ tassa de formatge parmesà, aproximadament
- 4 ous
- Surt
- Nou moscada
- Pebre
Preparació:
Un poso també una recepta que em vaig quedar sol defensant i que personalment vaig trobar espectacular. A més, quan va acabar el concurs va venir a buscar-me la Núria, autora de la recepta, per a explicar-me el seu projecte de cuina a domicili “Amor Cuinat” …només per la passió que hi posava ja val la pena que us ho expliqui i us posi també la recepta
Ingredients:
Per la masa:
– 125gr. de farina, més extra
– 75 gr. de mantega refrigerada, tallada a daus
– 1 rovell d’ou
Pel farcit:
– 1 cullerada d’oli d’oliva
– 1 ceba picada
– 2 dents d’all
– 5 cors de carxofa
– 100 gr de pernil salat, a daus petits
– 75gr. de formatge gruyere
– 75gr. de formatge feta
– una cullerada de sal
– pebre negre recient molt
– 2 ous lleugerament batuts
– 200 ml crema de llet
Preparació:
Unes receptes que fan salivera i una fira molt interessant, Jordi
Gràcies per l'interés mostrat en la quiche que vaig preparar i en el meu projecte de cuina a domicili. Amor Cuinat va viento en popa i a finals d'aquest mes tindré la web llesta perquè tothom pugui conèixer i tenir la oportunitat de poder disfrutar d'Amor Cuinat a casa seva!
Un plaer coneixer-te al mercat en una inicitaiva tan propera i sana ;) S'hauria d'organitzar en molts poblets.
Saps què? Un dels plats estrella dels Amors Cuinats és la quiche de bolognesa! Se'm va acudir després del concurs a la Colònia Güell. La recepta és la mateixa però en comptes de posar-hi carxofes i pernil, posar-hi una bona bolognesa amb xampinyons. Boníssima!
Enhorabona per aquest blog tan suculent i a la vegada, proper!
Una bonita mañana rodeada de productos recien recolectados, recetas de lo más creativas y vecinos y conocidos que cada sábado tienen su cita en el mercat de pagés de la cólonia Güell.
Gracias por pasarnos las recetas.
Blanca de JUEGO DE SABORES
Apa, Jordi que bé que t'ho passes. Jo carxofes per sempre!
Feliç setmana,
Nani
´quina experiència més interessant i més gratificant! les carxofes facis com les facis són el millor del món!
Quin luxe això de fer de jurat d'un concurs de cuina, i de carxofa!! I el millor de tenir blog és que pots nominar les propostes que més t'agradin ;-)
M'espero a que comenti el Vigó…
PD: Visca les carxofes! Llàstima que se n'acaba la temporada!
Les receptes molt interessants, en prenc nota per a la propera tamporada, però també m'ha encantat conèixer una bona iniciativa com el mercat. A veure quan puc fer-hi una petita excursió.
Doncs la fan els dissabtes al "camet", passa-t'hi que t'agradarà!
Núria, encantat de trobar algú emprenedora i amb il·lusió. Molta sort amb el projecte!!!
Hola Blanca, felicitats de nou pel premi i pel blog!!!
Una abraçada
Tens raó,…però en aquest cas teniem a tothom a dos metres posant la orella!!! Pressió a tope! hahahaha però va valer la pena!
Al Vigó el tenim molt absent últimament…sssshhhtttt que despertaràs la bèstia!!!
Al Baix Llobregat estan sortint com a bolets!! alguns pobles s'estan posant les piles…encara acabaran faltaran pagesos ;-)
Gràcies Jordi! Des d'ahir que ja tinc web! A veure si coincidim! Espero que t'agradi http://www.amorcuinat.com