Ahir a la nit ens va tornar “pillar el toro”… No teníem ni dinar ni esmorzar per avui. Com era de preveure, la Glòria es va encarregar de l’esmorzar (un pa de pessic boníssim) i jo del dinar.

Tenia uns daus de vedella al congelador i un bon sac de patates petitones de l’hort d’un amic. Allò tenia pinta a estofat!!!

Per a fer-lo, vaig fer servir: sis patates petites, 400 gr de daus de vedella, mitja ceba, una branca d’api, un got de pèsols, dues cullerades de tomàquet, un got de vi negre, una cullerada de vobril, sal, pebre, romaní, farigola, deu avellanes, quatre llesques de pa, dos gots d’aigua i dues cullerades de maionesa amb all o allioli.

Primer daurar la ceba i l’api en oli abundant i ho separar deixant l’oli a la cassola. En aquell mateix oli, daurar la carn i un cop ben marcada, afegir de nou la ceba i l’api amb el tomàquet. Un cop cuit, salpebrar, abocar la farigola i el romaní i el vi i reduir uns deu minuts. Abocar l’aigua, les patates i el vobril. Un cop hagi arrencat el bull, tirar-hi les ametlles picades i la maionesa amb all i les quatre llesques de pa. Deixar coure 30′ a foc lent i deixar reposar fins l’endemà.

No vaig posar pastanaga, all ni brou perquè no en tenia però en comptes d’això, vaig tirar de pèsols, de la maionesa que ens va sobrar de la brasa del diumenge i de vobril que barrejat amb l’aigua dona el pego i salva la papereta.

A hores d’ara, segur que ja se l’ha menjat i no en sé el veredicte però, pel que vaig anar tastant i la olor que feia, el puc ben defensar! ;-)

Àpes, a tirar milles…