– I el diumenge, per dinar portaré carn Argentina i farem un asado, val?
Aquelles paraules del Jordi en una conversa tallada per la cobertura em va il·luminar la cara i el cap de setmana, de sobte, va fer un tomb!

Veníem d’un llarg i feixuc període de quadratura d’agendes que va acabar generant una sentida i trista baixa d’última hora…les obligacions infantils i laborals van aparèixer en forma d’incomptabilitat.
El Jordi és tan o més friquicuiner que jo amb dues diferències. Una és que ell no té blog gastronomic i jo sí…i l’altre és que és un gran fotògraf i jo no!

Per més güasa, va aparèixer l’Oriol que havia tingut un problemilla domèstic i com a bon samaritans, vam oferir menjar i aixopluc a ell i a la seva família. Sense pretendre-ho, em trobava envoltat de dos amics friquicuiners que no es coneixien! (ho arribo a intentar fer expressament i no me’n surto). Després de fer uns segons d’amfitrió, es va produir una eclosió fraternal i esbojarrada entorn a la gastronomia…i otras hierbas!

Total, que a lo tonto a lo tonto, teniem dos quilos de carn: secret, churrasco, botifarres i la colita de cuadril juntament amb un pot generós de chimichurri. Allò no podia pas fallar!

El Roc i jo, vam agafar la colita, la vam posar a maserar amb el chimichurri la tarda abans. En total, va reposar unes quinze hores!

El matí següent, vam decidir no sortir de casa i quedar-nos al pati al solet d’un dia d’hivern fent-la petar, jugant a la cabana i fent una menjadora per ocells…si haguéssim tingut un gat, segur que també li hauriem pentinat la cua!!! hahaha

Salvant les distàncies i amb tots els respectes cap als asados autèntics i fets a consciència, vam emular-los al més pur estil casolà amb una graella mòbil.

El chimichurri es va recremar i va fer una capa “estanca” que evitava que l’aigua de la carn es perdés i ajudava així a la cocció de la peça. Aquella crosta feia un contrast molt gustós amb la carn encara poc cuita.

El churrasco, el secret i les botifarres estaven espectaculars i la colita de cuadril va ser tot un descobriment!!