Avui us poso una doble recepta….com que em considero un “tocat pel bolet” i toquen per a la recepta del quinze no m’hi posaré per poc!!
A la convocatòria de carbassa, la Leo de cullera de roure va proposar una coca salada feta amb pasta de full que em va fer obrir de mides. Amb allò podia fer de tot i donar via lliure a les meves fantasies gastronòmiques…i el bolets eren la millor manera de començar!!!
Amb l’excusa d’un parell de sopars que he tingut recentment, he provat de fer aquella mateixa coca però amb algunes variants i ja us podeu imaginar que les combinacions son infinites, i els bolets que feu servir…els que trobeu al bosc o al súper, tots son espectaculars!!!
Amb carbassa, bolets i ametlles

Per a fer-ho ens caldrà: Dues planxes de pasta de full, mig quilo de carbassa, mig quilo de bolets, 250gr de mascarpone, formatge en pols, un paquet d’ametlles crues, una ceba, un ou, all, julivert, oli sal
En primer lloc, posem a coure la carbassa al forn i mentrestant, posem a coure els bolets amb un bon raig d’oli i una mica d’all i julivert. Mentre es cou això, muntem la pasta de full: amb una mica de farina i un corró l’estenem fins a aconseguir dues planxes iguals i ben fines de la mateixa llargada que la safata de forn (una serà la base i l’altre, la part superior). En un paella torrem les ametlles amb la ceba i un xic d’oli i quan ho tenim ben cuit ho triturem amb el mascarpone.

 

Barregem tots els ingredients (bolet, carbassa, triturat d’ametlles-ceba-mascarpone, formatge en pols i sal ) fins a aconseguir un farcit homogeni i sense trossos de carbassa molt grans. Apliquem el farcit a sobre de la planxa de pasta de full que ja tindrem posada a la safata del forn amb paper vegetal.

 

Un cop ben distribuit, “tapem” amb l’altre planxa i pessiguem el perímetre per a que ajuntar-ho i fent talls transversals. Pintem amb l’ou batut i ho posem al forn durant uns 15 minuts aprox. a 170º.
L’oli que vaig fer servir per a coure els bolets i torrar l’ametlla i la ceba era oli de bolets que havia reservat d’uns dies abans.


Amb moniato, bolets i castanyes (coca de tardor, en podríem dir…no?)

Per a fer-ho ens caldrà: Dues planxes de pasta de full, dos moniatos grans, mig quilo de bolets, 250gr de mascarpone, formatge en pols, sis o vuit castanyes torrades, un ou, all, julivert, oli sal

En primer lloc posem a coure els moniatos i les castanyes al forn a la vegada que posem els bolets a coure a una paella amb un raig d’oli, all i julivert.

 

A partir d’aquí, torna a ser el mateix que en la primera coca: preparem les dues planxes de pasta de full, barregem tots els ingredients i muntem la coca crua, pintada i tallada. Enfornem i llestos!


Per variar, amb el farcit que em va sobrar vaig aprofitar per a fer un remenat amb unes torrades i també vaig barrejar-ho amb pasta…tot molt apanyadet i diferent
Vinga, espero les vostres coques farcides de mil coses diferents!!!