Un nou plat de cuina de guerrilla basat en la cuina d’aprofitament…
A casa, quan coem llegum tendim a guardar l’aigua i aquest cop la vaig aprofitar per a fer una sopa de pa, que també en teníem per a parar un tren, amb unes pilotilles i bocins de pa fregit.
Així, doncs amb quatre coses vam ventilar un sopar que, de bones a primeres, pintava una mica eixut…
Per a fer la crema vaig fer servir: Una ceba, l’aigua d’haver cuit les mongetes, rossegons de pa sec, oli, sal, herbes silvestres.
Per a les pilotilles: 300gr de carn picada, el rovell d’un ou, oli, sal, pebre, all, julivert i pa ratllat
En primer lloc, vaig coure la ceba a foc lent fins a tenir-la ben cuita i dolça. Amb el mateix oli i una mica de l’oli de bolets que em quedava de la darrera paellada de rovellons, vaig fregir el pa a bocins i en vaig reservar uns quants. Quan va estar tot llest, ho vaig triturar juntament amb el “caldo del mongetes”, rectificant de sal i fins a aconseguir una textura fina i sense grumolls.
En segon lloc, vaig barrejar tots els ingredients per a fer les pilotilles amassant una bona estona per a que tots els ingredients quedessin ben escampats. Un cop amassat tot, calia donar forma a tot aquell preparat amb unes boletes ben petites, arrebossar-les amb pa ratllat de nou i passar-les una bona estona per la paella per a que quedessin ben torrades i cruixents.
Per últim, vaig posar a escalfar la crema amb les mandonguilles dins durant uns deu o quinze minuts a foc lent.
Un plat extremadament econòmic, bo, senzill, nutritiu i calentó!


Bon cap de setmana