Les tradicionals bombes de patata farcides de carn exposades als taulells de bar em suggereixen un menjar de risc equiparable a les mandonguilles. Son d’aquelles tapes molt personals tant per a qui les cuina com per a qui se les menja…és per això que tinc la mania de no demanar-les mai. 


Fa uns dies, vaig veue al blog de la Cristina una recepta similar a la de les bombes però lleugerament tunejada. Vaig decidir fer el mateix i adaptar-la ja que havia de dur alguna cosa per a picar a un sopar i estava un xic bloquejat. 

Vaig decidir farcir-les de formatge i fer-les petitones a mode apertiu.

Com sempre, això que us explico admet múltiples variables que segur milloren el vaig fer i em quedo amb la descoberta conceptual de la tècnica que de ben segur, tornaré a fer aquest estiu…

Ens caldrà: tres patates blanques grans, daus de formatge, un ou, pa ratllat, oli, sal i espècies (herbes provençals, assortit silvestre, etc…)

En primer lloc, netegem i posem a coure les patates senceres i amb pell a vapor. Mentrestant, tallem el formatge a daus i preparem el material per a l’arrebossat. 

Quan les patates estan cuites, les pelem i fem una pasta (amb el passapurés o la forquilla). barregem amb les especies i fem una bola mitjana amb les mans, introduïm el dau de formatge i tanquem acabant d’arrodonir-la. Quan tinguem totes les “bombetes” fetes, fem un doble arrebossat com en les croquetes Echaurren (ou + pa ratllat + ou + pa ratllat i fregir) ja que quan el formatge agafa l’escalfor de l’oli pot rebentar la patata i sortir per un costat. Cal doncs, un arrebossat consistent!. Un cop fetes, ja es poden servir.

Com en tot, és preferible no menjar-les fredes (acabades de treure de la nevera) i amb un punt de calentura, el formatge encara estarà entre fos i tou i la textura global millorarà.


Podeu farcir-ho amb qualsevol altre ingredient que us vingui de gust i fins i tot, barrejar-ho amb la pasta de patata. Com fa la Cristina, també podeu acompanyar-ho d’alguna salsa casolana.

Mentre escric això imagino com deu quedar la llitera exactament amb els mateixos ingredients però cuita així….uf, em temo que això caurà durant aquestes vacances que demà començo!!! ;-)

Amb aquesta entrada m’acomiado fins passades les vacances d’estiu. les entrades al blog queden interrompudes, la cuina estarà més activa que mai!!!

Bon estiu a tothom!