Fa uns dies, en el sopar monogràfic de la ceba de Nargó vaig fer també una crema a l’estil vichyssoise però substituint el porro per ceba tendra i dolça.
És una proposta fresca i lleugera que complementa molt bé amb qualsevol altre plat estiuenc i permet deixar-ho fet a qualsevol hora del dia i arribar de la platja o del passeig de la tarda amb el dinar o sopar fet. 
Personalment, molt millor que fet amb porro…


Per a fer-ho ens caldrà: tres o quatre cebes tendres (un manat, vaja), un patata mitjana, un dau de mantega, dos gots de llet i un de caldo de verdures, una fulla de llorer, sal i pebre.


En primer lloc, pelem i tallem les cebes i la patata en juliana. Tot seguit, fonem la mantega en una cassola i saltegem les cebes a foc lent fins que quedin “potxadetes”. Quan estigui llesta, afegim la resta d’ingredients, arrenquem el bull i afluixem el foc per a que es cogui uns vint minuts a foc lent. Abans de triturar-ho, traiem la fulla de llorer ho triturem tot i ben triturat i ho deixem refredar. Rectifiquem de sal i pebre i ja està a punt per a servir. 


Com que a la taula hi havia més coses, vaig servir-ho en “monodosis” (el primer cop amb unes culleres i el segon amb unes tassetes) i amb un dau de pa torrat. 


Si us agrada la vichyssoise, aquesta crema us entusiasmarà!!!

Bon estiu!!!