Un bon dia, em va arribar una demanda explícita per a fer Salmó. Sovint el fem a la planxa o a la papillota ja que ens encanta el propi sabor del peix sense gaires floritures. La proposta en qüestió va sorgir en un dinar a casa de la Laia i el més sorprenent de tot és que estava fet amb mostassa!! A casa, la mostassa no ha tingut mai gaire tirada i vaig decidir provar-ho.

El debat es va originar amb el tipus de mostassa ja que el desconeixement sobre el producte era important.

Vam optar per a fer servir la de Dijon d’estragó tot i que estem segurs que hagués quedat millor amb la de Dijon tradicional.

Per al fer aquest plat ens caldrà:  Quatre patates blanques, quatre o sis talls de salmó, una ceba, mantega, oli, sal, comí, mostassa, oli verge, soja liquida.
En primer lloc, untem la safata amb manteja, tallem les patates a rodanxes i cobrim tota la base amb dues capes. Salar-les i empolvorar amb comí i regar amb oli verge. (un bon dia, a cal pediatra conversant sobre la digestió em va suggerir que sempre que fes patata – puré, al forn, bullida, al vapor, etc – hi posés una miqueta de comí ja que en facilita la digestió i evita mals de panxa produïts per la fècula). Sempre que faig coses al forn, aprofito per a posar-hi una mica de ceba, encara que sigui a les cantonades…és que m’apassiona! 

Posem les rodanxes de salmó netes a sobre, pintar-ho amb la mostassa (vigilem de no passar-nos) i salar-les. 

Posar—ho al forn a 150º durant 30’. Als cinc darrers minuts, regar-ho amb un bon raig de soja. 

El que més em va sorprendre d’aquest plat va ser com van quedar les patates. Amb l’oli del salmó i tot el condiment van quedar, com diu el Guiu…exquisides! 

Bon profit i fins aviat!