Agafem al vol la “recepta del 15” d’aquest mes i us fem arribar la nostra proposta. Simple i fins i tot m’atreviria a dir amb poc interès però si toca parlar de pa, aquí estem! 

Més que una recepta, nosaltres us fem arribar un suggeriment. I dic “nosaltres” perquè en aquest cas, la mega-crack del pa a casa és la Glòria que agafa les regnes de la cuina mentre jo vagarejo per la casa sense saber què fer…bé, de coses a fer sempre n’hi ha i més amb tres criatures rondant.

Agafem com a referència la recepta de la Thermomix, sense més secret que el que descriu: 350 gr d’aigua, 2 culleradetes de sal, 1/2 de sucre, 40-50 de llevat fresc “premsat”, 500-600 gr. de farina (si és de força millor però si no, la que tingueu al rebost).

Un cop tingueu la massa feta, la Glòria hi va afegir formatge (ratllat o en pols) tot i que hi podeu afegir el que us vingui de gust (sèsam, ceba, all, olives, etc…)


Cal tenir en compte: 
* Manipular la massa amb les mans untades d’oli.
* Posar una mica de farina a l’obrador per a manipular la massa sense que s’enganxi.
* Deixar reposar la massa amb la forma desitjada al màxim possible (sense passar-se, eh!)
* Fer servir una capa de paper de forn a la safata per a evitar que s’enganxi.
* Col·locar una tassa de terrissa amb aigua a dins del forn per a que la humitat eviti que el pa s’endureixi.L’anècdota d’aquest pa ens la va brindar el Roc, el nostre fill gran. No ha pogut suportar mai el formatge i li vam donar a provar aquest pa sense avisar-lo (què dolents que som a vegades els pares, oi…???) i un cop el va haver tastat, ens va demanar que pel seu aniversari, volia dur aquest pa a l’escola en comptes de pastís. A partir d’aleshores, es mira el formatge amb uns altres ulls…


I nosaltres la mar de contents!!!