Amb les primeres pluges de tardor i l’inici de la fresqueta hivernal comença a venir de gust coses calentones i sucoses.

Us passo una proposta diferent de preparar botifarres més enllà de la graella o la planxa, que us permetrà sucar-hi pa. 

Ens caldrà: dos alls, tres pastanagues, quatre patates blanques, una ceba gran, un dau de gingebre, 250 ml de brou de carn i verdures, quatre fulles de menta i un assortit de botifarres crues (blanca, negra, farcida…)

En primer lloc coem la ceba a foc lent  amb un bon raig d’oli i separem. Amb el mateix oli, escaldem dos alls i separarem de nou. Agafem les botifarres i les marquem a la mateixa cassola i separem. Tallem les pastanagues i les patates a daus i les coem a foc viu. Triturem la ceba amb un dau de gingebre i  ho afegim a les patates i pastanaga. Ho coem durant un parell de minuts i afegim les botifarres amb el brou. Mentre “xup-xupeja” afegim quatre fulles de menta i ho deixem coure a foc lent durant 20′.