Ja fa temps, vaig fer un pollastre que m’havien recomanat i no vaig sortir gaire convençut. Als que ens agrada la cuina no ens donem per vençuts fàcilment i fa un parell de dies, vaig tenir la oportunitat de tornar-hi. Què voleu? soc tossut, tossut….

El pollastre en qüestió cal deixar-lo reposar i com que sovint deixo els àpats preparats a la nit, em va anar “de perla”.

Ens caldrà: Un pollastre tallat al gust (quarts o vuitens), 100 ml de soja líquida, 50 gr de mel, un got de llet, sal, pebre, farigola i cebes tendres. 

Posar tots els ingredients en una cassola procurant que el pollastre quedi cobert. Si ho feu a la safata del forn, és possible que no quedi tot ben ofegat. Deixar-ho reposar ben tapat a la nevera entre dotze i vint-i-quatre hores.

Un cop estigui llest, posar-lo al forn durant  45 minuts a 175º i ja es pot servir. 

Aquest és el primer que vaig fer!
També s’hi poden afegir altres verdures i cal anar amb compte amb la mel per a que no quedi excessivament dolç. Hi ha gent que fa aquesta recepta només amb aletes de pollastre i ho serveix com a complement a un aperitiu d’entrant. 

Personalment m’agrada molt més la textura i gust que agafa la cuixa, carpó i aleta que no pas el pit del pollastre, però com que a casa tenim gent per a tots els gustos, en aquest cas ho vaig posar tot.

El que més em va sorprendre va ser la reacció dels meus fills grans. Estaven gratament sorpresos amb la proposta i van començar a deliberar sobre el preu orientatiu del plat si fos servit a un restaurant…  No cal dir que la conclusió a que van arribar, em va afalagar moltíssim!

Gràcies nanos per la vostra imparcialitat!!!

Arreveure