Estem a les portes d’acabar el mes de Setembre i ja entrats a la tardor, escolto per la ràdio que ha estat el mes de setembre més calorós dels darrers vint-i-cinc anys. 
Segurament per això, fa uns dies vaig decidir fer un bol generós de Tabulé aprofitant una nodrida visita familiar per sopar. – Alguna cosa fresqueta -vaig pensar. De seguida em va venir al cap un sopar d’aquest estiu al Francàs on de mans de Jordi, vaig poder tastar-lo àvidament.
El que més em va cridar l’atenció era les plantes aromàtiques que podia incloure amb un protagonisme aclaparador del julivert. Pràcticament sempre el faig servir per a coure bolets i fer picades, mai l’he fet servir en cru a no ser que sigui per decorar plats…

 Ens caldrà: Un paquet de 400 gr. de cuscús, pebrot vermell, pebrot verd, ceba tendra, cogombre, alls, gingebre, julivert, menta, suc de llimona, salsa de soja, oli, sal i pebre.
Com podeu veure a part del cuscús, per la resta d’ingredients no estan detallades les quantitats i mesures. És una recepta que permet fer servir els ingredients a la segons  les preferències de cuiners i comensals. Només cal coure el cuscús i posar-lo a refredar. Mentre es refreda, tallem totes les verdures i les fulles aromàtiques en trossos petits i els afegim al bol esmerant-nos una mica més amb l’all i el gingebre per a que quedi ben repartit. Un cop tot barrejat, afegim el suc de mitja llimona (hi ha qui també hi afegeix el suc de mitja taronja), la soja, l’oli, el pebre i la sal, remenem a consciència i tornem a posar a la nevera per a servir-ho ben fresc.
El plat té l’origen a l’Orient Mitjà i en el fons, es tracta d’una amanida que permet múltiples variacions. Ideal per a àpats desenfadats a la fresca i amb bona companyia!!