TABULE

Estem a les portes d’acabar el mes de Setembre i ja entrats a la tardor, escolto per la ràdio que ha estat el mes de setembre més calorós dels darrers vint-i-cinc anys. 
Segurament per això, fa uns dies vaig decidir fer un bol generós de Tabulé aprofitant una nodrida visita familiar per sopar. – Alguna cosa fresqueta -vaig pensar. De seguida em va venir al cap un sopar d’aquest estiu al Francàs on de mans de Jordi, vaig poder tastar-lo àvidament.
El que més em va cridar l’atenció era les plantes aromàtiques que podia incloure amb un protagonisme aclaparador del julivert. Pràcticament sempre el faig servir per a coure bolets i fer picades, mai l’he fet servir en cru a no ser que sigui per decorar plats…

 Ens caldrà: Un paquet de 400 gr. de cuscús, pebrot vermell, pebrot verd, ceba tendra, cogombre, alls, gingebre, julivert, menta, suc de llimona, salsa de soja, oli, sal i pebre.
Com podeu veure a part del cuscús, per la resta d’ingredients no estan detallades les quantitats i mesures. És una recepta que permet fer servir els ingredients a la segons  les preferències de cuiners i comensals. Només cal coure el cuscús i posar-lo a refredar. Mentre es refreda, tallem totes les verdures i les fulles aromàtiques en trossos petits i els afegim al bol esmerant-nos una mica més amb l’all i el gingebre per a que quedi ben repartit. Un cop tot barrejat, afegim el suc de mitja llimona (hi ha qui també hi afegeix el suc de mitja taronja), la soja, l’oli, el pebre i la sal, remenem a consciència i tornem a posar a la nevera per a servir-ho ben fresc.
El plat té l’origen a l’Orient Mitjà i en el fons, es tracta d’una amanida que permet múltiples variacions. Ideal per a àpats desenfadats a la fresca i amb bona companyia!!

2018-02-16T09:44:41+00:00 28 de setembre de 2011|

7 Comments

  1. Oscar Olivares Pous 28 de setembre de 2011 at 8:33 - Reply

    MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmm jo també el vaig tastar per primer cop de mans Franceses. En època d'estiu i la vaig trobar idonia per refrescar i gaudir d'un apat d'estiu.
    Molt bona Jordi.

  2. Anònim 28 de setembre de 2011 at 8:47 - Reply

    T'ho pots creure? Encara no he fet cap plat amb cuscus!!!! A veure si m'animoooooo. Molt bona pinta Jordi!

    Louise

  3. Jordi Llecha 28 de setembre de 2011 at 17:26 - Reply

    Me n'alegro que t'hagués agradat.
    Per a la propera vegada, et recomano una mica de coriandre.
    Fàcil, ràpid, econòmic i refrescant, què més es pot demanar?

    (mode monyas on) A més, van ser uns àpats molt especials, perquè el millor d'una taula sempre (o gairebé sempre) són els comensals (mode monyas off).

  4. Cristina 28 de setembre de 2011 at 21:00 - Reply

    Jo aquest any faig cuscús per tot. El tabulé m'agrada molt i amb la calor ve molt de gust.

  5. elsfogonsdelabordeta 1 d'octubre de 2011 at 20:56 - Reply

    Estic com la Cristina, no parem d'utilitzar cuscús… és tan bo i versàtil!!
    El tabulé m'encanta!
    Petons
    Sandra

  6. mintcuatrocientos 4 d'octubre de 2011 at 10:03 - Reply

    Uf! A casa els tinc avorrits amb la meva amanida de cuscús.
    M'agrada ser generós amb el gingebre, al meu plat només, i amb una poma reineta a trossets.
    Enhorabona Jordi i salut.

  7. Jordi Beumala 4 d'octubre de 2011 at 13:05 - Reply

    Amb el gengibre ens entendrem però amb la poma no tant….Avorrir a la família és una bona manera de fer-los cuinar també, jejejejeje 😉

    Una abraçada nano!

Leave A Comment