Un cop més, la recepta del quinze posa a prova la imaginació de cuiners aficionats i motivats. 

Com que d’afició i motivació per ara no me’n falta vaig decidir experimentar amb conill que sempre m’ha agradat moltíssim i vaig pensat que era una bona manera d’entrar al mon de l’escabetx.

Per a fer-lo ens caldrà: el llom d’un conill, 50cl de vinagre de vi blanc, una tasseta de vinagre de mòdena, un all a , llorer, farigola, romaní, pebre vermell, oli, sal i pebre

En aquest cas, vaig comprar un conill sencer. Un cop desossat el llom i tallat a medallons ben fins els vaig abocar a un plat fons amb tots els ingredients. Cal procurar que tots els trossos de conill quedin ben ofegats. Aquest plat, ben tapat va reposar a la nevera un parell de dies.

Cal tenir en compte que és una proposta arriscada ja que el conill no és una carn que agradi a tothom, la carn “crua” sovint aixeca reticències i l’escabetx no a tothom l’apassiona per igual. 

Tanmateix, es va convertir aperitiu original i diferent que va tenir èxits entre els qui el van voler tastar sense perjudicis. La textura queda molt i molt tendre amb un punt de cuit diferent gràcies a la maceració amb el vinagre. Tot un descobriment que de ben segur tornarà a sortir!