Tot i que a casa ens agrada molt el peix, no hem fet mai gaire cas als llobarros. Fa uns dies, vaig veure un bon assortit a la peixateria i m’hi vaig llençar amb la clara intenció de saldar un deute culinari històric amb aquest exemplar de peix blanc.
Em vaig decidir fer-lo al forn ja que em dona més seguretat en peixos que desconec.
Ens caldrà:  un dau de mantega, cinc patates blanques, tres llobarros sencers i nets, una tassa de vi blanc, un picada (all, julivert, oli i soja), mitja llimona, oli i sal
En primer lloc untem la safata amb mantega i posem les patates laminades a la base amb un bon raig d’oli i sal. Posem els llobarros nets a sobre les patates i afegim una tasseta de vi blanc per sobre. Aboquem la picada a sobre dels llobarros i incrustem mitja rodanxa de llimona al dorsal del peix que ja ens hauran fet a la peixateria.
Ho coem al forn 180º durant uns 40’
Tal i com surt del forn es pot dur a la taula. Com que el peix està sencer, cal tenir-ho en compte per la canalla. Si son petits, caldrà una feina prèvia alhora de treure cap i espines.

Ens va sorprendre especialment la similitud amb peixos com la orada i la textura i gust que agafen les patates amb aquesta combinació.
Un peix més a tenir en compte!
Arreveure