Fa molt de temps vaig fer un risotto amb una gran quantitat de carxofes que em van caure a les mans. El record que en tinc era molt i molt bo però en aquella ocasió feia poques fotos a la cuina i encara no havia engegat el bloc. 


Com que no poso cap recepta que no hagi fotografiat jo personalment, l’altre dia em vaig disposar a repetir la recepta per a poder-la compartir. 


Així doncs, per a aquest risotto ens caldrà: Un litre i mig de brou de carn, dues cebes, 6-8 carxofes, dos grans d’all, mig quilo d’arròs tipus bomba, una tasseta de vi blanc, oli, sal, pebre i 200 gr. de formatge en pols (padano o parma).


En primer lloc posem a escalfar el brou (si pot ser complert i casolà, millor). Mentrestant triturem les dues cebes i les sofregim amb oli d’oliva a foc lent. Traiem el cor de les carxofes i les tallem en sis o vuit trossos. Els afegim al sofregit amb un parell d’alls esclafats.

Ho deixem daurar una estona fins que quedi ben cuit. Ho salpebrem i afegim una tasseta de vi blanc, xeres blanc i negre, etc…  Afegim l’arròs i ho remenem a foc lent una bona estona. Quan l’arròs està ben torrat, afegim el brou a mica en mica i sacsegem sovint la cassola. A mida que es va bevent el caldo, n’afegim controlant la textura i la cocció de l’arròs
Quan l’arròs estigui pràcticament cuit, afegim uns 200 gr de formatge en pols i ja el podem servir. 

Arreveure i bons àpats!!