Avui mandonguilles, pilotes i pilotilles. Teníem una safata de carn picada a la nevera i calia cuinar-la ja que la data de caducitat avançava de forma implacable.
Les mandonguilles a casa tenen molt d’èxit però les fem molt de tant en tant. Segurament per mandra perquè un cop t’hi poses, és ben senzill i ràpid.
Aquest cop vaig variar la forma tradicional de fer-les i vaig substituir l’all i el julivert per formatge d’untar (de terrina, vaja). Van quedar molt suaus tant de gust com de textura i això va fer repetir a tothom fins que es van acabar. La canalla no perdona!
Ens caldrà: 800 gr. carn picada (porc, vedella o mixta), un rovell d’ou, 100 gr. de formatge d’untar, pa ratllat, sal i pebre, 500gr de tomàquet triturat i una ceba.
Ho barregem tot ben barrejat i fem les boles a la mida que vulguem. Les espolsem amb farina de blat i les fregim amb oli d’oliva ben calent. Si les boles han quedat grans, vigilem que no es cremin afluixant el foc i donant-li la volta sovint.
Un cop estan cuites separem i amb el mateix oli sofregim una ceba, aboquem el tomàquet i deixem reduir una estona a foc lent. Afegir de nou les mandonguilles per a que quedin ben ofegades amb el tomàquet.
Podem acompanyar-les amb arròs blanc, pasta, puré de patates, etc…
Imprescindible un bon tros de pa!!

Bon profit.