Hola de nou! El meu primer contacte amb el cus cus va ser fa uns anys al Marroc i per mi va ser tota una descoberta ja que permet múltiples possibilitats i combinacions. Ara que a casa som colla, s’ha convertit en un plat setmanal “obligat”, un recurs fàcil, ràpid i amb garantia d’èxit.  
Ens caldrà: 400 gr. de cus cus (normalment un paquet pesa això), 1/2 l. d’aigua, un pessic de sal, una culleradeta d’oli, uns encenalls de mantega, dues pastanagues, una ceba / mig plat de crema de verdura, una mica salsa de soja, curri i comí en pols.
La recepta que us passo està feta amb pollastre però ho podeu fer amb qualsevol tipus de carn (també n’he menjat amb ous durs…) i per la salsa que preparem a casa, sovint aprofitem una mica de crema de verdures que ens hagi sobrat de la crema que fem amb la verdura del caldo o quan fem crema de carbassó o pastanaga.
Primer de tot saltegem una la carn a una paella. Tot seguit, retirem la carn i afegim la ceba i la pastanaga per a sofregir-la bé. Mentrestant, posem l’aigua a bullir amb un pessic de sal i una culleradeta d’oli. Quan la pastanaga i la ceba estan llestes, ho afegim a la crema de verdures que hem aprofitat d’un altre àpat o afegim una culleradeta d’aigua per a triturar-ho bé. Un cop triturat ho tornem a la paella i afegim la carn que ja hem cuit prèviament. Posem curri i comí al gust i deixem coure a foc lent.
Aboquem tot el cus cus en un bol i afegim l’aigua bullint i remenem una estona amb els encenalls de mantega. Deixem reposar un parell de minuts i aboquem tot el que tenim a la paella al bol. Ja podem servir!. Si no ens ho mengem immediatament, és possible que s’endureixi i costi de passar. Afegint una miqueta d’aigua o caldo queda resolt.  
Només una advertència pels que proveu aquest menjar amb canalla. Les “boletes” del cus cus son enganxoses sobre qualsevol superfície i si una cullerada va per la taula o pel terra us donarà una mica de feina…