Fa uns dies, vaig penjar una entrada explicant “l’oli de bolets”. Avui farem servir aquell oli per a coure un pollastre a la cassola de forma ràpida i senzilla.
Ens caldrà: un pollastre (tallat al gust), oli de bolets (fet o comprat), dues cebes, romaní i farigola, dos alls, mig tomàquet, un tasseta de licor (vi blanc, conyac, jerez sec, cervesa…), un grapat de prunes.
Aquesta recepta la podeu fer amb qualsevol part del pollastre. Com que a casa comprem el pollastre sencer i el tallem en funció del que volem cuinar (pit arrebossat, caldo, etc…) el que ara us explico ha estat tallat vuitens (separant la cuixa del carpó i trossejant el pit).
Un cop treta la pell del pollastre marcar-lo una mica a la cassola amb l’oli de bolets.
Treure el pollastre i separar-lo. Afegir la ceba amb les fulles de romaní i farigola amb un parell d’alls escalfats, el mig tomàquet pelat i deixar-ho coure a foc lent i remenant de tant en tant.
Quan la ceba estigui daurada, afegir el gotet de licor i deixar-ho reduir a foc lent. Treure-ho tot de la cassola i triturar-ho molt bé amb una mica del mateix oli.
Ara, amb la cassola buida afegir el pollastre de nou i abocar-hi el sofregit triturat.
Coure-ho junt durant 15’ amb un grapat de prunes.
Si es pot deixar refredar i reposar un dia, molt millor.
Arreveure i bon profit!